RadioVisie

  • .
    .

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de recente studie MXtend, uitgevoerd bij Franstalige 16-64-jarigen, vertegenwoordigt internetradio 13% van de totale tijd die besteed wordt aan audioconsumptie, alle kanalen samen. Dit cijfer, dat met 86% is gestegen tegenover 2016, ligt 1% hoger dan het volume besteed aan streamingdiensten.

Qua dekking luistert 17% elke dag naar digitale radio. Dit dagelijkse bereik stijgt tot 26% bij de 16-34-jarigen. Het aandeel van online luisteren bedraagt 19% van het radiogebruik bij de 16-64-jarigen en 78% bij de 16-34-jarigen.

Twee nieuwe mogelijkheden in het OLA-aanbod

Vanaf juni 2020 zal reclameregie RMB technisch de ad replacement op NRJ aanbieden, meer bepaald voor de regionale reclameblokken van de NRJ Premium-stream. Dit betekent dat men de regionale spots uitgezonden via FM op NRJ, zal kunnen vervangen door specifieke reclames gericht op de online luisteraars. Met twee reclameblokken per uur wordt, dankzij de mogelijkheid om online reclame te voeren op de regionale NRJ-kanalen, de digitale audio-inventaris van deze reclameregie flink uitgebreid.

Die neemt toe van vier naar ruim vijf miljoen impressies per maand. Deze nieuwe mogelijkheid heeft geen impact op de nationale campagnes op NRJ. De nationale reclameblokken van NRJ blijven dezelfde, ongeacht hoe er naar radio wordt geluisterd, offline of online. Bovenop de korte commercials biedt RMB voortaan ook het dertig-secondenformaat aan. Dit maakt het voor de adverteerders nog makkelijker om hun klassieke radiocampagnes te combineren met een online actie.

Kim Beyns (COO van NGroup): “NGroup zette zeer vroeg in op digitale audio. Al in 2005 waren wij de eersten in het Belgische radiolandschap om podcastcontent en thema-webradio’s aan te bieden. Het was toen nog een marketingaangestuurde en geen salesaanpak. Inmiddels zijn er andere spelers bijgekomen die bevestigen dat digitale audio geen tijdelijk modefenomeen is. Meer dan ooit is het een trend waar men niet omheen kan en een echte kans voor de adverteerders. We zijn vast van plan verder te gaan op ons elan, met name wat betreft ‘delinearisering’ van audio en het aanbieden van een relevante, krachtige inventaris.”


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx