fbpx

RadioVisie

  • .
    .

NRJ: Online-reclame verschillend van FM-spots

Er wordt steeds meer digitaal geluisterd. Ook in Wallonië. Via DAB+ en online. Volgens de recente studie MXtend, uitgevoerd bij Franstalige 16-64-jarigen, vertegenwoordigt internetradio 13% van de totale tijd die besteed wordt aan audioconsumptie, alle kanalen samen. Dit cijfer, dat met 86% is gestegen tegenover 2016, ligt 1% hoger dan het volume besteed aan streamingdiensten.

Qua dekking luistert 17% elke dag naar digitale radio. Dit dagelijkse bereik stijgt tot 26% bij de 16-34-jarigen. Het aandeel van online luisteren bedraagt 19% van het radiogebruik bij de 16-64-jarigen en 78% bij de 16-34-jarigen.

Twee nieuwe mogelijkheden in het OLA-aanbod

Vanaf juni 2020 zal reclameregie RMB technisch de ad replacement op NRJ aanbieden, meer bepaald voor de regionale reclameblokken van de NRJ Premium-stream. Dit betekent dat men de regionale spots uitgezonden via FM op NRJ, zal kunnen vervangen door specifieke reclames gericht op de online luisteraars. Met twee reclameblokken per uur wordt, dankzij de mogelijkheid om online reclame te voeren op de regionale NRJ-kanalen, de digitale audio-inventaris van deze reclameregie flink uitgebreid.

Die neemt toe van vier naar ruim vijf miljoen impressies per maand. Deze nieuwe mogelijkheid heeft geen impact op de nationale campagnes op NRJ. De nationale reclameblokken van NRJ blijven dezelfde, ongeacht hoe er naar radio wordt geluisterd, offline of online. Bovenop de korte commercials biedt RMB voortaan ook het dertig-secondenformaat aan. Dit maakt het voor de adverteerders nog makkelijker om hun klassieke radiocampagnes te combineren met een online actie.

Kim Beyns (COO van NGroup): “NGroup zette zeer vroeg in op digitale audio. Al in 2005 waren wij de eersten in het Belgische radiolandschap om podcastcontent en thema-webradio’s aan te bieden. Het was toen nog een marketingaangestuurde en geen salesaanpak. Inmiddels zijn er andere spelers bijgekomen die bevestigen dat digitale audio geen tijdelijk modefenomeen is. Meer dan ooit is het een trend waar men niet omheen kan en een echte kans voor de adverteerders. We zijn vast van plan verder te gaan op ons elan, met name wat betreft ‘delinearisering’ van audio en het aanbieden van een relevante, krachtige inventaris.”


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
NRJ Wallonië: perceptie aanpassen (video)

De Waalse broers en zussen van NRJ Vlaanderen doen het weer bijzonder goed, na een Lees verder

1 Mei: NRJ Music tour at Home

Hét grootste voordeel van onderdeel zijn van een radio-multinational? Het is niet anders dan bij Lees verder

Radiospot ingezet als communicatiemiddel (audio)

Sinds Covid-19 ons leven ging beheersen heeft iedereen het moeilijk, bedrijven vaak in het bijzonder. Lees verder

Het radiodagboek van 10 augustus – 223 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 9 augustus – 222 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Het radiodagboek van 8 augustus – 221 (video)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 567: Sport, Eric en Annemie (video)

De 'sporzamannen' van de radio kunnen het ook op televisie Eerbetoon: radiostudio werd opgedragen aan Lees verder

Blad 562: Radiopiraat, radiojournalist & radiojingles (audio & video)

Wat dacht u van een rapport over ‘illegale radio’ uit 1988, als vakantielectuur?Hij werkte voor Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in internetradio, reclame, wallonië
Het radiodagboek van 28 mei – 149 (video)

Blad 505: Extra Gold, reclame en Radio gaga (video)

Het radiodagboek van 27 mei – 148 (audio)

Blad 504: StuBru, Leen en Klara (video)

Wallonië: online radio maakt enorme sprong door lockdown

Bij de radio wordt nauwelijks gezapt

Sluiten