NRJ-ochtend krijgt plekje op ZES Kim Muylaert ook voor de camera met "hit music only"

Leestijd: 2 minuten

We hadden het min of meer kunnen voorspellen. In navolging van Radio 2 en Qmusic zal ook nieuwkomer NRJ Vlaanderen vanaf maandag 3 september ‘s ochtends een plekje krijgen op je tv-scherm. En wel bij ZES, dat via De Vijver Media, de helft van de aandelen heeft in de nieuwe netwerkradio.

De Vijver Media, dat sinds begin dit jaar 100 procent eigendom is van Telenet, lijkt zich operationeel weinig in te laten met de zender. Dat laten ze over aan de andere aandeelhouder in het verhaal, uitgever Mediahuis. Via ZES doen ze bij De Vijver Media nu alsnog een kleine praktische duit in het zakje. Op ZES zat ‘s ochtends al een hele tijd Nostalgie, maar daarin heeft De Vijver Media geen aandelen. 


Lees verder onder de advertentie


Ochtenddame Kim Muylaert mag binnen twee weken haar “hit music only” dus ook voor de camera presenteren. Uiteraard is dit meer een manoeuvre van het nieuwe radiostation en haar aandeelhouders om de onvolledige dekking wat te compenseren, want ook aan DAB+ zijn ze daar in het Mediahuis in Antwerpen nog niet toe. Bovendien wordt de bekendheid van een radiostation voor een belangrijk deel visueel gemeten en dan komt zo’n vast tv-stekje altijd goed van pas.

Plus past de switch van Nostalgie naar NRJ wel wat in het doorgaans jongere profiel van ZES. Sinds de start van ZES, op 6 oktober 2016, haalt de zender een gemiddeld ‘all day marktaandeel’ van 2,4 procent in de groep 18-54. “Na een kleine twee jaar scoort ZES hiermee nog steeds stevig boven de beoogde 1 procent en heeft de zender zijn plaatsje in het Vlaamse medialandschap weten te veroveren.”

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Het Avondblad van 13 september (video) Een nieuwsrondje via Amsterdam, over Leuven naar Ge... Hoogfeest voor broadcasters in Amsterdam In Amsterdam opende vandaag IBC 2018, het jaarlijkse hoogfeest voor alles en iedereen die iets doet rond 'broadcast'. De tentoonstelling...
Al is de leugen nog zo snel… Oorzaak en gevolg van leugens in dossiers Verbaasd of niet verbaasd Menigeen zal de laatste tijd verbaasd zijn geweest over details die bekend raakten uit de dossiers van VBRO en Stadsradio Vlaanderen. Of was net niet v...
DVB-T: Zwitserland volgt Vlaanderen  Maar heeft wel een 'eleganter' oplossing De Vlaamse publieke omroep, ‘ons aller VRT’, staat niet alleen in haar besluit om te stoppen met digitale ethertelevisie. Ook in Zwitserland zet de SRG-SSR (Schweizerische Radio- u...
TOPradio live vanuit discotheek versuz Netwerk en dancing slaan handen in elkaar TOPradio en de Hasseltse Discotheek Versuz slaan de handen in elkaar. Op woensdag-, donderdag- en vrijdag- avond selecteert Versuz voor het netwerk dance radioshows van internation...
Het Avondblad van 5 september 'Podcasten' in een 'Ideale Wereld' via de 'Astra-satelliet' Vlaanderen (een beetje) boven in Holland De Vlaams-Nederlandse coproductie ‘Bob’ heeft de Dutch Podcast Awards gewonnen, een wedstrijd van BNR Nieuwsradio. Nele Eeckhout, Siona ...
VBRO: Het uur van de waarheid? (3) Medewerkerslijst en hun radio-ervaring Deze week staan we elke dag stil bij één of meerdere elementen uit het VBRO-dossier. Zowel FamilyRadio (dat een procedure volgt voor de Raad van State) als onder meer MENT namen he...
Deel of print dit artikel
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound

15
Reageer op dit artikel

avatar
4 Aantal reacties
11 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
11 Personen die reageerden
GerardCarlobartjohanPatrick Moedbeck Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Bruno Snauwaert
Gast
Bruno Snauwaert

Hopelijk is de stream nu te horen van NRJ een zwak voorbeeldje van wat NRJ gaat worden in vlaanderen vanaf 3 september? Ik kijk uit naar een echt knallende hitradio.
Als ik in Frankrijk ben kies ik ook altijd FUN boven NRJ maar ik duim voor een knallende NRJ vlaanderen, ik kijk er naar uit! Maar voorlopig knalt het zeker niet, maar ze zijn nog niet begonnen hé!

Bruno Snauwaert
Gast
Bruno Snauwaert

Zijn er eigenlijk al fm frequenties van Nrj on air? In Wvl heb ik nog niets tegengekomen?

sif
Gast
sif

Brussel en Aalst nog niet…

gert
Gast
gert

in vilvoorde 105.7fm stereo even te horen

Patrick Moedbeck
Gast
Patrick Moedbeck

Dat zal een test geweest zijn van Stadsradio Moetoen uit Vilvoorde. Dit station kondigt al maanden aan dat ze te beluisteren zijn vanuit Kampenhout (107,4) en Vilvoorde (105,7). Maar ik begrijp dat de ceo andere prioriteiten heeft in deze periode van het jaar.

Patrick Moedbeck
Gast
Patrick Moedbeck

Hallo Bruno , we zijn vandaag 30 augustus en het is 13.00 uur en ook hier in Mechelen nog geen NRJ Vlaanderen te horen op 105.9FM. Nu kan ik nog Pajot1 vanuit Dilbeek beluisteren. Je zou kunnen denken dat het zenderpark al opgestart wordt voor de officiële startdatum om een en ander te testen… .

Mike
Gast
Mike

Zaterdagavond stond de zender in Gent actief, een mooie deftige sound, dezelfde als die van nostalgie, na anderhalf uur waren ze weer offair

Zwobby
Gast
Zwobby

In Limburg ook nog beweging.

PVM
Gast
PVM

Inderdaad, vandaag in omgeving Roeselare nog niets te horen, raar dat men dit niet enkele weken vooraf test, zeker raar als je weet dat ze maandag officieel willen starten.

Patrick Moedbeck
Gast
Patrick Moedbeck

Het is gebeurd! Sedert een uurtje kunnen we in Mechelen luisteren naar N R J op 105.9 MHz en ook de zender vanuit de hoofdstad komt bijna perfect binnen op 94.6 MHz FM.

johan
Gast
johan

de zender van Gent op 99.4 kon ik daarnet ook in aarsele tussen Tielt en deinze ontvangen, mooie sound, maar slechte ontvangst, topradio knalde binnen, NRJ valt weg…

bart
Gast
bart

denk dat de antenne van NRJ gent op dezelfde mast zit zoals Nostalgie in gent want die vallen ook soms weg als je in de auto zit,
het geluid die via een bepaalde bron komt (nog niet het geluid wat via stream word uitgezonden) viel ook soms eens weg, Nostalgie had dit probleem ook soms een hele tijd in gent.
denk dus dat ze op dezelfde plaats zitten.
2 uurtjes geluisterd en hoorde al 2 keer dezelfde muziek op die 2 uur.
kan ook een test zijn met een minimaal aan muziek nog want een tijdsein enzo hoorde ik niet en als die kwam dan zal die niet op het juiste uur uitgestuurd zijn.
nog werk aan de winkel dus 😉

Gerard
Gast
Gerard

Leuven 104.2 sinds kort ook actief. Mooie klankkwaliteit

Carlo
Gast
Carlo

helaas ook hier weer teleurstellend zwakke ontvangst, al komt ie in flarden op sommige plaatsen dan weer wel heel even sterk en loepzuiver door. Maar te zwak om behoorlijk naar te kunnen luisteren (onderweg tss Tienen en Diest) zowel voorwat 104.2 Leuven als 104.1 Hasselt betreft.

Gerard
Gast
Gerard

104.2 is ook van 5 Kw naar goed 3 Kw gegaan. Ontvangst zal dan ook duidelijk minder zijn dan Radio Maria vroeger. Het is ook de vraag nog waar precies de antennes staan (ook op de toren van St. Maartensdal ?). Leuvense frequenties zijn eigenlijk om te blijten. TOP radio met 2 KW geeft zelfs op de ring van Leuven op bepaade plaatsen storingen om dan nog maar te zwijgen over de 100 watt zenders daar. Triest….. Waalse zenders komen zelfs beter binnen dat de vlaamse …..

Meer in Actueel
De nieuwe dag van RadioVisie
Het Weekendblad van 18 en 19 augustus
Het Avondblad van 17 augustus (video)
Het Avondblad van 16 augustus
Finland: 42 kandidaten strijden om FM-licenties
Het Avondblad van 15 augustus (video)
Sluiten