RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

NRJ gooit deuren open ​​​​​​​voor ‘Wel Jong Niet Hetero’ (video)

Elke zaterdag zet NRJ de studiodeuren open voor jongeren met talent, goesting én een boodschap. De eerste maand van ‘Open Studio’ leverde al heel wat verrassende, interessante en plezante radio op. Zaterdag 6 februari nemen de woordvoerders van ‘Wel Jong Niet Hetero’ de studio over. De organisatie wil ervoor zorgen dat elke jongere zichzelf kan zijn op vlak van lichaam, seksualiteit en genderbeleving.

Drie woordvoerders van WJNH kennen we al: Jitske Van de Veire (zij/haar) zal het onder andere hebben over haar ‘emojaren’, zelfliefde en het verschil tussen de generaties. Senne Misplon (hij/hem) is een geboren verhalenverteller die iedereen wegwijs zal maken in de hele LGBT+-terminologie. Samen met Uwi Van Hauwermeiren zullen ze het hebben over rolmodellen. 

In hun ‘Open Studio’ stelt ‘Wel Jong Niet Hetero’ ook een nieuw gezicht voor: Matthias De Roover. Hij werd in 2019 Mister Gay Belgium en toonde daar al zijn engagement, dat hij nu in de rol van woordvoerder voor WJNH graag wil verder zetten. Hoe hij dat precies wil aanpakken, hoor je zaterdag van 17:00 tot 19:00 uur. Ook zal er telefonisch nog een tweede nieuwe naam bekend gemaakt worden: Daniël Maeriën. Hij is vooral actief op Twitter en TikTok en in de pers had hij het met andere mediamakers al vaak over onder andere de Black Lives Matter-beweging.

De woordvoerders zullen het samen ook hebben over de toekomst en dromen van de organisatie. De identiteit van ‘Wel Jong Niet Hetero’ evolueert en groeit voortdurend en dat brengt constant nieuwe plannen. Daar zit zeker muziek in. Muziek die al even divers zal zijn als de gasten zelf: van Girl in Red tot Sam Smith, van Halsey tot Phoebe Bridgers en meer.

Nathalie Delporte (Programma manager): “Radio is een medium dat graag verbindt. Dat doen we uiteraard op zoveel mogelijk muzikale manieren en met onze hits. Maar we gaan de leefwereld en uitdagingen van onze doelgroep ook niet uit de weg. Diversiteit is dan ook één van de stempels die we graag drukken op ‘Open Studio’ en ik ben heel blij dat we de enthousiaste woordvoerders van WJNH in één programma mogen verwelkomen.”

‘Open Studio’ recap en what’s next!

De afgelopen zaterdagen kregen de NRJ-luisteraars al heel wat Open Studio-momenten te horen van de Belgische Improvisatieliga, Let’s Go Urban, Scouts en Gidsen Vlaanderen en het Artforum/Urban Woorden. Heel veel verenigingen schrijven zich in. Het is duidelijk dat de honger om hun verhaal te doen groot is, nu nog meer dan ooit.

Op zaterdag 13 februari geeft NRJ op Wereld Radio Dag de kans aan de toekomst van de radio om het netwerk over te nemen. Drie radiostudenten van het RITCS duiken dan met Leen Gijs de studio in. Deze uitzending valt in de ‘Week van de Belgische muziek’. Die zal dan ook meteen op hun playlist staan. 


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NRJ heropent AB, Vooruit en De Roma

De week van de Belgische muziek komt eraan. En Valentijn ook. Het leven is nu Lees verder

NRJ: Napoleon, Nathan en Michaël(video)

De eerste ‘Open Studio’, een programma waarin een vereniging twee uur lang carte blanche krijgt, Lees verder

NRJ: Robsons en Dempsons en vergeten liefdes

Elke zaterdag zet NRJ de studiodeuren open voor jongeren met talent, goesting én een boodschap Lees verder

Allemaal nieuw bij NRJ (video)

Open Studio en een lading nieuwe podcasts en programma’s Vanaf zaterdag 9 januari pakt NRJ Lees verder

Starsky Radio: een zender binnen het NRJ-netwerk

Een ‘zender’ binnen het netwerk? Twee uur zendtijd die verhuurd wordt aan een koopkanaal, een Lees verder

Zijn ze bij NRJ Vlaanderen nou helemaal knettergek geworden?!

Patrick Kicken: In Nederland lopen we anno 2021 nog maar te kloten We hebben het Lees verder

NRJ: Nieuw talent, nieuwe shows en nieuwe videoformats (video)

Het NRJ-netwerk start op maandag 16 augustus  met de najaarsprogrammatie met nieuwe gezichten en nieuwe Lees verder

NRJ-zomert: DJ’s in je tuin, David Guetta in Orange en DJ-feest van 40 uur

Een zalige zomer waarbij je kan meedansen op de beste hits, summervibes en DJ-sets. Dat Lees verder

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x