RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

NRJ: De jeugd in gesprek met Benjamin Dalle

Ook in de maand mei worden de studiodeuren van NRJ iedere zaterdag open gegooid voor verenigingen die zin hebben om twee uur van zich te laten horen. Wie zijn ze, wat doen ze en welke soundtrack past daarbij? Zaterdag jongstleden – 1 mei – gaf het netwerk de stem aan de jongeren van de Vlaamse Jeugdraad, de officiële adviesraad van de Vlaamse Regering. Ze zetten zich in voor alles wat de maken heeft met kinderen, jongeren en jeugdwerk. 

Laure, Samuel en Wout stonden in de studio, en via Zoom namen ook voorzitter Amir Bachrouri en minister van jeugd Benjamin Dalle deel aan het programma. Aan de minister werd onder andere gevraagd hoe hij de afgelopen maanden had ervaren en of ze als Vlaamse Jeugdraad veel betekend hebben in de beslissingen over de zomerkampen. Hij zat trouwens vroeger zelf bij de Scouts en beseft dan ook hoe belangrijk zo’n verenigingen zijn. 

° Tekst gaat verder onder de video

Na deze geëngageerde bende wordt de microfoon straks doorgegeven aan vzw Tordale. Zij staan in voor de opvang en begeleiding van personen met een mentale beperking. Ze komen naar ‘Open Studio’ met twee begeleiders en twee van de jongeren. Het is niet omdat deze groep een mentale beperking heeft dat ze geen goede radio kunnen maken. Eén van hen heeft er zelfs al heel wat ervaring mee, met zijn eigen show. 

In het teken van ‘Shout Out & Proud’, de NRJ-actie die een forum geeft aan de LGBTQIA+-community, komen op zaterdag 15 mei de mensen van Antwerp Pride naar ‘Open Studio’. Zij gaan het al zeker hebben over mooie herinneringen aan de Pride, diversiteit en dare to date. En aangezien jeugdhuizen ook al meer dan een jaar bijna niets kunnen doen en zich steendood vervelen, komen de jongeren van jeugdhuis de Caravan uit Elewijt de studio overnemen op 22 mei. 

De maand mei wordt een week later in schoonheid afgesloten, met SeksualiTijd. Twee jonge seksuologen, Emma en Anke (foto onder), die in hun podcast geen enkel onderwerp uit de weg gaan. 

° Open Studio, elke zaterdag van 17:00 tot 19:00 uur. Leen Gijs gooit er elke week de deuren open voor een andere vereniging en voor jongeren met talent, goesting én een boodschap. 


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Tom De Cock (eenmalig) naar NRJ, voor een heel speciale reden

Vanaf 3 mei zet radiozender NRJ twee weken lang onder de noemen Shout Out & Lees verder

NRJ: Hit me up

Paaspauze, plaspauze, paasvakantie, even een break tijdens het werk… Wat het ook is, hoe jouw Lees verder

​NRJ Open Mic Hiphop: Win je eigen single-release

Vers raptalent en frisse hiphopper opgelet: NRJ zoekt je, voor de derde editie van Open Lees verder

De ‘Big Steps’ van NRJ

Een handleiding bij de grote stappen in het leven Je kent het wel: je bent Lees verder

Zwarte panter stopt blonde Angèle in een… bol

NRJ liet vorige week officieel weten dat ze winnende luisteraars op citytrip stuurt naar zotte Lees verder

Adele op 1 in NRJ’s ‘2000 sinds 2000’

De generatie die opgroeide met de hits van 2000 tot nu heeft z’n stem laten Lees verder

A high level of NRJ

NRJ France en hun wereldwijde filialen hebben hun jingle-pakket uitgebreid met een nieuwe reeks stationsidentificaties, Lees verder

NRJ: Gasten kleuren derde ‘2000 sinds 2000’

Netwerkradio NRJ gaat voor de derde keer met de luisteraar op zoek naar de 2000 Lees verder

Meer over NRJ Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Davy
Davy(@davypeleman)
4 mei 2021 - 16:39 16:39

Er hangen webcams bij NRJ. Waarom worden die niet online gezet? Idem bij de buren van Nostalgie?

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x