RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

NRJ: de finale van de Open Mic Hiphop

Op vrijdag 4 juni wordt de winnaar van de derde editie van ‘Open Mic Hiphop’ bekend gemaakt. Nooit eerder schreven zoveel kandidaten zich in die er ook nog eens in slaagden om de jury te imponeren. Vijf blijven er in strijd. Drie van hen – die tegen dinsdag 1 juni van de luisteraars de meeste stemmen kregen -, gaan naar de eigenlijke finale. 

Tijdens die finale, in de ochtend van NRJ, zal het de professionele jury zijn die aan de hand van verschillende opdrachten bepaalt wie er met de prijzen gaat lopen: een studio-opname en single-release, coaching door de jury èn een podiumplaats in het voorprogramma van Ashafar. Juryvoorzitter Daniël Busser kijkt er samen met Miss Angel, Larbii en Fatty K naar uit om te ontdekken met welke lines en beats de finalisten zullen komen en wie er het hardst voor de overwinning zal gaan. 

Ochtend-dj Michaël Joossens: “We werden elke week omver geblazen door een orkaan van talent. Ik ben trots dat we met NRJ onze kandidaten toch nog een podium konden bieden in dit alweer zotte jaar. De Open Mic was en is geen stok in de neus, maar een stok achter de deur voor onze kandidaten.”

Die andere ochtendjock Jarne Rediers: “De hiphop-toekomst is verzekerd. We zagen jonge gedreven mensen voorbij komen, met veel geloof in zichzelf én in hun tegenkandidaten. Eén voor één zijn ze dankbaar dat ze hun kunnen mochten komen laten zien en horen.”

° Lees verder onder de afbeelding

De Vijf

  • Keanu – Keanu Nicoli (21) uit Beringen. Hij studeerde Woordkunst en Drama op de Kunsthumaniora van Hasselt en heeft sindsdien de muziekmicrobe te pakken. 
  • Wise The Child – David Danon (15) uit Ninove, maar geboren in Knokke en opgegroeid in Blankenberge. Hij rapt in het Engels, op vette beats. 
  • Life of Marge – Margo Huysmans (22) uit Elewijt. Ze bracht al een eigen single uit, ‘golden vibes’, een persoonlijk nummer over nieuwe energie die ze vond nadat ze lange tijd in een toxic situatie was blijven hangen. Ze brengt Engelstalige chille hiphop.
  • Richie – Richmond Banahene (27) uit Berchem. Hij heeft het voor de Nederlandstalige hiphop en bracht ook net z’n eerste single uit: ‘Late Night’ is een samenwerking met Amir Motaffaf. 
  • Hanz Kazan – Stijn Bouve (21) uit Aartselaar. Zijn artiestennaam is gebaseerd op zijn tweede naam: Hans. Hij probeert verhalen uit het leven gegrepen, te vertalen in zijn nummers.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over NRJ Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx