RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

NRJ: ‘Blinding Lights’ op 1 in ‘2000 sinds 2000’

De NRJ-luisteraar heeft ‘Blinding Lights’ van The Weeknd voor het eerst op nummer 1 gestemd in de jaarlijkse ‘2000 sinds 2000’ van het netwerk. Het gaat om de hitlijst met de tweeduizend grootste hits sinds de millenniumwissel. Twee weken lang telde men af naar deze nieuwe nummer 1. Gisteren- vrijdag 16 december – werd de lijst afgerond, net voor 18:00 uur.

Dat ‘Blinding Lights’ vorig jaar nog op 6 stond en nu de bovenste plek inpalmt, heeft ongetwijfeld te maken met de release van het album ‘Dawn FM’ dit jaar en de aankondiging van zijn concert in het Koning Boudewijnstation in 2023. De hoogste nieuwkomer dit jaar was ‘As it was’ van Harry Styles, op plaats 21. ​​​​Daarmee mag het zeker hét nummer van 2022 genoemd worden. 

Er bewoog nog wel meer aan de top van deze hitlijst. Zo kwam ‘Another Love’ van Tom Odell als sterkste stijger in het peloton met glans de top 100 binnen. Het emotionele nummer van de singer-songwriter ging dit jaar helemaal viraal op TikTok en werd zo herontdekt door veel luisteraars.

Dat TikTok tegenwoordig the place to be is als het op muziek aankomt, bewees NRJ-dj Ken Siereveld afgelopen twee weken. Hij blies legendarische dansmoves uit bekende videoclips nieuw leven in, zoals in deze video op Instagram.

De top 10 van 2000 sinds 2000:

 1. The Weeknd – blinding lights
 2. Adele – rolling in the deep
 3. Ed Sheeran – shape of you
 4. Coldplay – viva la vida
 5. Taylor Swift – shake it off
 6. Stromae – alors on danse
 7. Rihanna feat. Jay-Z – umbrella
 8. Dua Lipa – new rules
 9. Britney Spears – toxic
 10. Beyoncé – run the world (girls)

° Het complete overzicht staat hier.

Op vrijdag 30 december neemt NRJ afscheid van de hits uit 2012 en hoor je die dag enkel en alleen die liedjes. Vanaf 1 januari 2023 zijn het de hits sinds 2013 die de playlist uitmaken van de jongerenzender.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over NRJ Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx