RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

NPO Radio 5 reist week naar de jaren 80

NPO Radio 5 reist terug naar de eighties tijdens De Week van de Jaren 80, van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 mei. Uiteraard wordt het een week boordevol muziek uit dit bonte decennium, afgewisseld met verhalen rond belangrijke (nieuws)gebeurtenissen van toen.

Artiesten die de revue passeren zijn onder anderen Klein Orkest, Dire Straits, Tina Turner, Doe Maar, Fleetwood Mac, UB40, Toontje Lager, The Alan Parsons Project, Het Goede Doel, Michael Jackson, Gloria Estefan & Miami Sound Machine en Lionel Richie.

Tijdens de NOS-bulletins, maar ook op andere momenten, wordt teruggeblikt op impactvolle momenten uit de jaren van neonkleurige trainingspakken en schoudervullingen, De Familie Knots en Medisch Centrum West en de opmars van de walkman, cd en videorecorder. Denk aan de ramp in Tsjernobyl, inhuldiging van Koningin Beatrix, de Elfstedentochten van ’85 en ’86, val van de muur, de ontvoering van Freddy Heineken, protesten tegen kernwapens en de introductie van de pinpas.

Tijdens elk programma wordt in De Week van de Jaren 80 het walkman-spel gespeeld met luisteraars. Er staan drie liedjes op de walkman: welke titels zijn te horen? Afsluiting van van deze bijzonder week wort gedaan met De Evergreen Toplijst van de Jaren 80 op vrijdag 26 mei, te horen van 06:00 tot 20:00 uur. De lijst wordt samengesteld door luisteraars die via nporadio5.nl kunnen stemmen van zaterdag 20 mei 08:00 uur tot en met woensdag 24 mei 12:00 uur.


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx