RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

NPO Radio 5 lanceert de ‘Sixties Jukebox’ en cassettebandjes

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In een ander bericht gaat het vandaag over de plannen van Studio 100 om – bij het behalen van een FM-licentie – Vlaanderen te verblijden met een talkradio. Een format dat bij ons inderdaad niet bestaat. Maar dat is niet het enige dat ontbreekt. Ook een radiostation dat voluit kiest voor de oudere doelgroep, ontbreekt. Een zender zoal ze in Nederland met NPO Radio 5 wél hebben.

Dat er een markt voor is bewijst hun marktaandeel. Zonder FM-zenders (!) wordt een gemiddeld cijfer van zo’n 7 procent gehaald. Zet daartegenover bijvoorbeeld Radio Veronica – dat wél over een landelijke FM-dekking beschikt – en merk dat de ex-zeezender minder dan de helft laat noteren.

NPO Radio 5 bereikt de doelgroep niet enkel met een gericht format, maar ook met regelmatige gerichte acties. Zoals bijvoorbeeld ‘De Week van de Jaren 60’ die aanstaande zaterdag 12 februari begint en op vrijdag 18 februari afsluit met de ‘Evergreen Toplijst van de Jaren 60’. 

Rammelende kwartjes, de geur van vergeelde singlehoesjes, licht krakend vinyl, de herinneringen zijn weer alom aanwezig met de ‘Sixties Jukebox’. In ‘De Week van de Jaren 60’ kunnen luisteraars van maandag 14 tot en met donderdag 17 februari live een nummer aanvragen uit de befaamde jukebox, die te bekijken is op NPO Radio 5.

Na het draaien, mag de luisteraar zelf een golden oldie toevoegen aan die jukebox als plaat(s)vervanger van het liedje dat net te horen is geweest. De presentatoren zorgen er samen voor dat de jukebox bij de start gevuld is met evergreens uit de sixties, van Fleetwood Mac tot Conny Stuart, van The Rolling Stones tot Gerry & The Pacemakers.

Cassettebandje en Evergreen Toplijst

Tijdens de hele ‘Week van de Jaren 60’ kunnen de luisteraars meedoen aan het spel ‘Het Jaren 60 Cassettebandje’. Elk uur zijn drie muziekfragmenten uit de sixties te horen. De vraag is steevast: wat zijn de titels van deze nummers? Wie ze weet, wint het spel. Deze bijzonder week wordt op vrijdag 18 februari afgesloten met de ‘Evergreen Toplijst van de Jaren 60’, te horen tussen 06:00 en 20:00 uur. Het overzicht wordt samengesteld door de luisteraars die kunnen stemmen van zaterdag 12 tot en met woensdag 16 februari.

° NPO Radio 5 is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx