RadioVisie

  • .
    .

NPO Radio 5: Erik gaat, Angela komt

De zoektocht  naar de ideale opvolger(ster) van de afscheidnemende Tineke de Nooij bij NPO Radio 5 is voorbij. Niet Erik de Zwart, die voorlopig de openstaande uren invulde, maar een voormalige zangeres neemt de fakkel vanaf 5 februari over.

Na lang zoeken, wikken en wegen viel de keuze uiteindelijk op Angela Groothuizen, zij die in het verleden enorme furore maakte met de meidengroep de Dolly Dots en zelf de aanzet gaf voor de succesvolle carrière van Roberto Jacketti & The Scooters. Ze ontwikkelde zich ook tot een meer dan verdienstelijke componiste, die onder meer het project ‘Kinderen voor Kinderen’ van liedjes voorzag. 

Omroepvereniging AVRO bood haar kansen om zich op televisiewerk te storten. Programma’s als de ‘De Uitdaging’ en ‘Wie is De Mol’ scoorden hoge kijkcijfers. De samenwerking stopte echter in 2005 toen er geen nieuw contract volgde. Geen wonder dat Talpa en RTL4 haar snel in huis haalden voor onder meer de rol van coach in ‘The Voice of Holland’, ‘The Voice Kids’ en ‘The Voice Senior’. Naast deze rijk gevulde agenda toerde ze regelmatig door het land met verschillende muziekbands en enkele theatervoorstellingen.

Goede muziek, mooie verhalen, veel liefde en gezelligheid staan dus binnenkort centraal in de vernieuwde zaterdagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur bij NPO Radio 5. In afwachting daarvan blijft haar ex-vriendje van zeer lang geleden, uit de dagen van de zeezender Radio Caroline, Paul de Wit – aka Erik de Zwart dus -, nog even op post. Tineke zelf wordt op 29 januari, tijdens een extra lange uitzending door vrienden en de collega’s uitgewuifd. (FVM)

Foto: Facebook-profiel


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx