RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

NPO Radio 5: Een halve eeuw Toppop (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

NPO Radio 5 duikt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september in het roemruchte verleden van het ook in Vlaanderen superdruk bekeken tv-programma Toppop. Elke dag wordt een quiz gespeeld en zijn portretten te horen van mensen die aan deze legendarische AVRO-show hebben meegewerkt. In ‘Volgspot’ schuift van maandag tot en met donderdag tussen 20:00 en 22:00 uur een gast aan herinneringen ophaalt.

Tijdens de ‘Toppop Quiz’, die een aantal keer per dag wordt gespeeld, kunnen luisteraars hun kennis etaleren. Als afsluiting is er telkens ‘De Vraag van Ad’, gesteld door Mister Toppop Ad Visser himself. Hoe was het om bij het bizarre optreden van Iggy Pop te zijn, die tijdens zijn vertolking van ‘Lust For Life’ besloot met het decor aan de haal te gaan? Of hoe is het gelukt om Village People naar Nederland te krijgen? De luisteraars krijgen elke dag een kijkje in de keuken aan de hand van gesprekken met direct betrokkenen, zoals danseres Penney de Jager, toenmalig correspondent Fons van Westerloo en presentatrice Leonie Sazias.

In ‘Volgspot’ halen Ad Visser, Erik van der Hoff (Roberto Jacketti & The Scooters), Bas Westerweel (Toppop-presentator van 1986-1988) en regisseur Chris Berger herinneringen op aan de gouden jaren. De week wordt afgesloten met de ‘Toppop Classics Avond’, waarbij vier uur lang favoriete nummers van luisteraars te horen zijn. De presentatie is in handen van Hans Schiffers (20:00 tot 22:00 uur) en Ron Brandsteder (22:00 tot 24:00 uur).

° Meer informatie, videoclips en leuke Toppop-weetjes op NPO Radio5. ° Foto bovenaan: AVROTROS


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx