RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

NPO Radio 4 wordt NPO Klassiek

NPO Radio 4 krijgt een nieuwe naam: vanaf 1 januari heet het station NPO Klassiek. Een publiek platform voor klassieke muziek in de volle breedte: radio, podcasts, live-concerten, video’s, muzieknieuws en speellijsten.

Simone Meijer (zendermanager NPO Radio 4): “We introduceren NPO Klassiek om de vindbaarheid en de herkenbaarheid te vergroten. Hierin schuilt ook onze ambitie om een gids te zijn voor iedereen die meer wil ontdekken op het gebied van klassieke muziek. We bouwen hard aan een platform waarmee we een rijk aanbod creëren voor iedereen die van klassieke muziek houdt of het wil leren kennen en waarmee we ook de culturele sector omarmen en alle aandacht geven die deze verdient. Natuurlijk blijven de vertrouwde programma’s gewoon te horen op onze zender.” 

NPO Klassiek biedt ook onder de nieuwe vlag radioprogramma’s van de omroepen die aansluiten op de dynamiek van de dag. Herkenbaar en verrassend, inspelend op de actualiteit van het Nederlandse muziekleven en altijd met de beste uitvoeringen. “Met name overdag presenteren we een aangenaam en inspirerend aanbod voor een breed publiek. In de avonden en weekenden houden we ruimte voor verdiepende, avontuurlijke programmering, waarbij klassieke muziek altijd het uitgangspunt is”, aldus Meijer. 

°Tekst gaat verder onder de foto’s

Met het on demand portfolio van podcasts, speellijsten en concerten wil NPO Klassiek iedereen aanspreken die meer wil weten. 

Integrale koers

Jurre Bosman (directeur Audio): “NPO Klassiek staat symbool voor de integrale koers die NPO Audio heeft ingezet voor 2023. Dat doen we met onze sterke live-radiozenders, waarmee we het leven van onze luisteraars elke dag willen verrijken en verdiepen. Ook zetten we vol in op nieuwe vormen van audiocontent; podcasts voorop. We focussen ons met de omroepen daarbij op de genres journalistiek en cultuur, in een brede waaier”.

“Komend jaar bouwen we ons nieuwe audioplatform NPO Luister verder uit om luisteraars nog beter te bedienen met het brede aanbod van de publieke omroepen. We hebben tal van steengoede presentatoren, interviewers, dj’s en makers in huis en ook in 2023 kent onze programmering een mooie afwisseling tussen herkenbaarheid en vernieuwing. Daar ben ik buitengewoon trots op.”

° Tekst gaat verder onder de foto’s

Andrea van Pol presenteert ‘De Ochtend’

Andrea van Pol wordt de nieuwe presentator van De Ochtend (KRO-NCRV). Vanaf januari is zij van maandag tot en met donderdag van 07:00 tot 09:00 uur te horen. Van Pol is geen onbekende voor de luisteraars van NPO Radio 4; ze was vaste invaller bij De Ochtend van 4 en één van de presentatoren van het programma Opium (AVROTROS). Door de naamswijziging van de zender verandert ook de naam van het ochtendprogramma. Vanaf 2 januari gaat het om De Ochtend. De inhoud blijft ongewijzigd.

Het jaarlijkse NPO Radio 4 Kerstconcert komt op kerstavond (24 december) vanaf 20:00 uur live vanuit de Jakobikerk in Utrecht. Onder leiding van Ed Spanjaard brengt het Groot Omroepkoor en een ensemble uit het Radio Filharmonisch Orkest een sfeervol kerstprogramma. 


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx