RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

NPO Radio 4: Western voert Filmmuziek Top 50 aan

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Once Upon a Time in the West’ van Ennio Morricone voert dit jaar opnieuw de ‘Filmmuziek Top 50’ van NPO Radio 4 aan. Schindler’s List van John Williams prolongeert de tweede plaats. Nieuw op drie is de muziek van Star Wars, eveneens gecomponeerd door John Williams. Dit is de top 3 zoals die live werd bekend gemaakt op de publieke zender.

Nieuw, stijger en hofleveranciers

De hoogste nieuwe binnenkomer is Downton Abbey van John Lunn op positie 34. Andere nummers die voor het eerst opduiken zijn Zorba the Greek, van de in september overleden componist Mikis Theodorakis op nummer 44, Merry Christmas Mr Lawrence van Ryuichi Sakamoto op positie 47 en helemaal nieuw, op plaats 48, is Dune van Hans Zimmer.

De grootste stijger is E.T. van John Williams: de soundtrack klimt met veertien plaatsen naar nummer 25. Jaws, eveneens van John Williams, stijgt met twaalf plaatsen naar 35. De Nederlandse componist Rogier van Otterloo klimt met Turks Fruit twee plekken naar de achttiende plaats. John Williams en Hans Zimmer staan met maar liefst acht nummers genoteerd, vorig jaar waren dat er nog zes. Ennio Morricone is vier keer vertegenwoordigd.

De lijst start aanstaande vrijdag 24 juni, pal op de middag en duurt tot 18.00 uur. De presentatie is in handen van Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor. Soundtracks van heel wat films lopen deze hele week als een rode draad door de programmering van NPO Radio 4.

Televisie

Ook het extra-kanaal NPO 2 extra besteedt aandacht aan filmmuziek, sedert gisteren maandag 20 juni en nog tot en met tot en met zaterdag 25 juni is dat het geval. Zo zijn er een aantal films te zien met prijswinnende muziek, filmmuziekconcerten en verschillende uitzendingen over soundtracks. Kijk voor een volledig overzicht en uitzendtijden op NPO Radio 4.

° Foto bovenaan: Sander Zwiep, Jet Berkhout en Carine Lacor (NPO Radio 4/Marc Wielaert)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx