RadioVisie

  • .
    .

NPO Radio 2 wijzigt

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het vertrek van Rob Stenders naar Radio Veronica zorgde voor enkele verplichte wijzigingen in de programmering bij NPO Radio 2. Manager Peter de Vries koos voor het behoud van de bekende stemmen maar dan op een andere plek. Of deze formule, vanaf maandag 10 mei, een positieve impact op de luistercijfers zal hebben, moet daarna snel blijken.

Eerste opvallende verandering is de komst van Annemieke Schollaardt op de middag met ‘Annemieke’s A-Lunch’. Het accent ligt op nieuwe boeken, podcasts en veel nieuws uit de mediawereld. Een unieke gelegenheid om zich als interviewster en als tekstschrijfster te uiten. Gijs Staverman vervangt van maandag tot en met donderdag de voorlopig naar de avond verplaatste Frank van ’t Hof tussen 14:00 uur en 16:00 uur. Een transfer naar Radio 10 lijkt dus voorlopig van de baan. Paul Rabbering en zijn sidekick Cielke Gijben vervolledigen dit blok op vrijdag, zaterdag en zondag.

Wat nu Jeroen en Eddy? 

De grote vraag blijft echter: ‘Hoe moet het verder met Jeroen van Inkel’? Het voormalige icoon van Radio Veronica sukkelt flink met de stem en zal door een geplande operatieve ingreep wellicht geruime tijd afwezig zijn. Een ideale kans voor Giel Beelen om zich niet alleen op vrijdagavond maar ook in het weekend als tijdelijke vervanger uit te leven. Maar wie is het meest geschikt om de openstaande uren op te vullen?

Iemand die ongetwijfeld aan het gewenste profiel voldoet, is de tijdelijke vervanger van Ruud de Wild; Eddy Keur. Zijn spontaniteit, afgewisseld met een bruisend humeur toverden ‘De Wild in de Middag’ inmiddels om tot een sprankelende maar tevens een nederige theatervoorstelling. 

Genietbare interactiviteit met Gijs en heerlijk opbeurend in deze donkere tijden, voldoende voor Keur om zich nadrukkelijk kandidaat te stellen voor een meer dan verdiende vaste plek in de programmering. Zeker omdat de waarnemers zich uitermate lovend uitlieten over de voormalige medewerker van de zeezender Caroline en het commerciële Radio 538. Kortom, er resten toch nog enkele prangende vragen te beantwoorden. (FVM)

Samengevat:

12.00 – 14.00 uur: Annemieke Schollaardt – A-Lunch
14.00 – 16.00 uur: maandag – donderdag: Gijs Staverman – Gijs 2.4
14.00 – 16.00 uur: vrijdag – zondag: Paul Rabbering – Cielke Gijben – VrijZaZosho
22.00 – 00.00 uur: Frank van ’t Hof – The Big Frank Show


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx