RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

NPO Radio 2 Top 2000 is begonnen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wat ooit onder impuls van Radio 2-zenderbaas Kees Toering als een overzicht van de mooiste liedjes uit de voorbije eeuw ontstond, evolueerde na talloze discussies en na de finale goedkeuring van Frits Spits tot een niet meer te missen jaarlijkse afspraak. Met de voorkeur en de vaak aangrijpende verhalen van de luisteraar scoorde de Top 2000 telkens torenhoge waarderingscijfers.

Om de hegemonie van Queen met ‘Bohemian Rhapsody’ te doorbreken, moest men trouwens één en ander in huis hebben. Dit beetje extra dus waardoor ‘Roller Coaster’ van Danny Vera de stunt van Boudewijn de Groot met ‘Avond’ herhaalde. Maar in afwachting van die bekroning mocht veteraan Jeroen van Inkel de marathon op gang trekken.

Nog voor het avontuur echt begon, was er een prettig intermezzo toen de voormalige Radio Veronica-legende onverwacht in het hoorspel van Stefan Stasse belandde om net geen week pure nostalgie aan te kondigen. Maar zoals tijdens de voorbije edities het geval was, mocht ook presentator en soms pianist Bart Arens vanuit de totaal lege Ziggodome met een medley van absolute hoogvliegers uit de kilometers lange lijst, het evenement op gang te trekken. 

° Lees verder onder de video

Van Queen, Michael Jackson, AC/DC, Miss Montreal, Eminem tot de Zeeuwse lijstaanvoerder, een Stars on 45 2.0 gekruid met een flinke dosis pracht en praal. De daarop volgende intro met Jeroen van Inkel was kort, krachtig, zakelijk maar haast poëtisch. Helaas ontbrak het publiek om de start met het niet te onderschatten enthousiasme aan te vuren. Een gevolg van de verscherpte maatregelen tegen corona.

Om alsnog de interactiviteit met het thuisfront te onderhouden werd een fanwall ingeschakeld. Een ingenieuze inval die meteen talloze virtuele kijkers opleverde. Dat men prompt meezong met Rob de Nijs en The Outfield compenseerde de kille sfeer in het doorgaans gezellige en bruisende café van het Museum Beeld en Geluid in Hilversum. 

‘Wall Street Shuffle’ van 10 CC en ‘Love Games’  van Level 42, de herinneringen flitsten als ongeleide projectielen in het rond. Dat het boegbeeld van ‘Rinkeldekinkel’ de doorbraakhit van bassist Mark King foutief als een hit uit 1992 bestempelde, was een lichte vorm van nervositeit. Logisch als je, ondanks een gigantische ervaring, voor het eerst in het team van de Top 2000-presentatoren bent opgenomen. 

Met ‘Steppin’ Out’ van Joe Jackson eindigde het openingsuur trouwens sneller dan verwacht. Een geslaagde vuurdoop voor Jeroen van Inkel. Verder luisteren kan nog tot oudejaarsavond 31 december middernacht via NPO Radio 2. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx