RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

NPO Radio 2 Top 2000 is begonnen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Wat ooit onder impuls van Radio 2-zenderbaas Kees Toering als een overzicht van de mooiste liedjes uit de voorbije eeuw ontstond, evolueerde na talloze discussies en na de finale goedkeuring van Frits Spits tot een niet meer te missen jaarlijkse afspraak. Met de voorkeur en de vaak aangrijpende verhalen van de luisteraar scoorde de Top 2000 telkens torenhoge waarderingscijfers.

Om de hegemonie van Queen met ‘Bohemian Rhapsody’ te doorbreken, moest men trouwens één en ander in huis hebben. Dit beetje extra dus waardoor ‘Roller Coaster’ van Danny Vera de stunt van Boudewijn de Groot met ‘Avond’ herhaalde. Maar in afwachting van die bekroning mocht veteraan Jeroen van Inkel de marathon op gang trekken.

Nog voor het avontuur echt begon, was er een prettig intermezzo toen de voormalige Radio Veronica-legende onverwacht in het hoorspel van Stefan Stasse belandde om net geen week pure nostalgie aan te kondigen. Maar zoals tijdens de voorbije edities het geval was, mocht ook presentator en soms pianist Bart Arens vanuit de totaal lege Ziggodome met een medley van absolute hoogvliegers uit de kilometers lange lijst, het evenement op gang te trekken. 

° Lees verder onder de video

Van Queen, Michael Jackson, AC/DC, Miss Montreal, Eminem tot de Zeeuwse lijstaanvoerder, een Stars on 45 2.0 gekruid met een flinke dosis pracht en praal. De daarop volgende intro met Jeroen van Inkel was kort, krachtig, zakelijk maar haast poëtisch. Helaas ontbrak het publiek om de start met het niet te onderschatten enthousiasme aan te vuren. Een gevolg van de verscherpte maatregelen tegen corona.

Om alsnog de interactiviteit met het thuisfront te onderhouden werd een fanwall ingeschakeld. Een ingenieuze inval die meteen talloze virtuele kijkers opleverde. Dat men prompt meezong met Rob de Nijs en The Outfield compenseerde de kille sfeer in het doorgaans gezellige en bruisende café van het Museum Beeld en Geluid in Hilversum. 

‘Wall Street Shuffle’ van 10 CC en ‘Love Games’  van Level 42, de herinneringen flitsten als ongeleide projectielen in het rond. Dat het boegbeeld van ‘Rinkeldekinkel’ de doorbraakhit van bassist Mark King foutief als een hit uit 1992 bestempelde, was een lichte vorm van nervositeit. Logisch als je, ondanks een gigantische ervaring, voor het eerst in het team van de Top 2000-presentatoren bent opgenomen. 

Met ‘Steppin’ Out’ van Joe Jackson eindigde het openingsuur trouwens sneller dan verwacht. Een geslaagde vuurdoop voor Jeroen van Inkel. Verder luisteren kan nog tot oudejaarsavond 31 december middernacht via NPO Radio 2. (FVM)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nederland: Queen onttroond in de ‘Top 2000’ (video)

Voor de bekendmaking van de integrale lijst moet men nog tot 17 december aanstaande geduld Lees verder

Nederland: Het Top 2000 Team 2020

Samen met de opening van de al even traditionele stembusweek voor de ‘Top 2000’ NPO Lees verder

Recordopkomst in het Top 2000 Café (video)

Naast de traditionele oliebollen en vuurwerk, heeft Nederland er sedert 1999, toen de lijst voor Lees verder

NPO Radio 2: De Top 2000 wuifde het jaar uit

Terwijl in Vlaanderen Radio 2 het bij een ‘bescheiden’ hitlijst van duizend klassiekers houdt tijdens Lees verder

Nieuwe Nederlandse meezinger in de maak: ‘Dit is Joe!’ (audio)

De Vlaamse tracks kregen nieuwe vocals en een catchy sonic logo “Dit is Joe”.

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-team kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x