RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

NPO Radio 2: Sidekicks weg bij Ruud de Wild (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Geen Cielke Sijben (foto bovenaan – midden) en Thijs Maalderink (foto bovenaan – rechts) meer aan de zijde van Ruud de Wild (foto bovenaan – links) tijdens de namiddagshow (16:00 – 18:00 uur) bij NPO Radio 2. Het werd een gedwongen afscheid na weken van speculaties omtrent een op til zijnde totale vernieuwing. Inmiddels rijst hier en daar ook de vraag hoe het verder moet.

Krijgen we na de heisa rond Rob Stenders en zijn mogelijke transfer naar Radio Veronica dezelfde commotie rond Ruud de Wild? Alles begon verleden week woensdag toen de KRO en de NCRV besloten om de lopende contracten van de twee sidekicks niet te verlengen. Met als reden dat men volop aan een andere aanpak sleutelde, poogde men de gemoederen te bedaren.

Zeker omdat het onbegrip voor deze drastische beslissing op algemeen onbegrip stuitte. Het programma scoorde over de hele lijn goed maar her en der rezen twijfels over de rol van de sidekicks. Waren zij er op uit om zich op gelijke hoogte van de ‘hoofdrolspeler’ te hijsen? Wilden ze zich als ‘onmisbaar’ profileren in de hoop om alsnog een vast contract te versieren? Veel veronderstellingen, maar weinig concreets.

Alweer

Kwam daarbij dat na zijn vriendin Olcay ook Ruud de Wild opnieuw positief op het coronavirus testte waardoor hij gedwongen werd om van thuis uit te presenteren. Om de leegte sinds het vertrek van de sidekicks op te vullen, werd de vaste regisseur Thijs Hakkert ingeschakeld. Vraag is uiteraard hoelang deze toch wel vrij unieke en tegelijkertijd niet eenvoudige situatie zal aanslepen. Wat zijn de reële plannen voor ‘De Wild in de middag?’ Niemand die in haar of in zijn glazen bol kan kijken maar verrassingen zijn uiteraard niet uit te sluiten.

Ondertussen heerst ook de grootste onduidelijkheid over de toekomstplannen van de opzij geschoven Cielke Sijbens en Thijs Maalderink. Dat beiden op korte termijn bij NPO Radio 2 terug keren, lijkt zo goed als uitgesloten. Pijnlijk vooral voor de eerstgenoemde, die in het verleden het programma van Giel Beelen bij 3FM produceerde vooraleer in januari 2017 nauw betrokken te zijn geweest bij de terugkeer van Ruud de Wild bij de publieke omroepen. (FVM)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx