RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

NPO Radio 2: ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ (audio)

Op vrijdag 20 december wordt tussen 18:00 en 22:00 uur op NPO Radio 2 de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden ‘uitgezonden. De reguliere programma’s van Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof staan dan in het teken van de beste reclamemuziek uit de Nederlandse historie. 

De Stichting Nederlandse Top 40, Adformatie en Spreekbuis.nl organiseren dit jaar voor het eerst gezamenlijk deze opmerkelijke hitlijst. Een landelijke verkiezing, gericht op de beste reclamemuziek uit de afgelopen vijftig jaar. In commercials worden veelvuldig muzieknummers gebruikt om aandacht trekken, een emotionele binding te creëren of merkassociaties op te bouwen. Met deze jaarlijkse rangschikking worden de beste liedjes, die als… muziek in de oren klinken, extra in de spotlights gezet.

Wouter van der Goes (NPO Radio 2/ KRO-NCRV): “Bijna alle reclames zouden zonder de liedjes totaal niet uit de verf komen. Te gek om daar nu een mooi lijstje van te maken. En nog leuker, het zal een mooie muziekavond op NPO Radio 2 worden. Verrassend en vol liefde voor muziek, precies waar onze zender voor staat.”

Erik de Zwart (voorzitter Stichting Nederlandse Top 40): “Muziek is emotie en al sinds 1965 vangen we die emoties wekelijks in de Nederlandse Top 40. Verschillende merken hebben kroonjuwelen uit de muziekhistorie opgepakt of ze juist laten maken en daarbij de emotie van dat nummer verbonden aan hun product. Met de Reclamemuziek Top 40 aller tijden zoeken we naar de songs waarbij dat het beste is gelukt.”

Tot en met 15 december kan het publiek stemmen op hun favoriete reclamemuziek en -tunes aller tijden via Reclamemuziek Top 40. Donderdag 19 december wordt de lijst officieel bekend gemaakt. Eén dag later, zullen alle nummers, vanaf 18:00 uur, op NPO Radio 2 worden uitgezonden. 


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

De Reclamemuziek Top 40 aller tijden

De Stichting Nederlandse Top 40, het reclame vakblad Adformatie en media-website Spreekbuis.nl organiseren voor het Lees verder

Bij Arrow ‘klonk’ cola als een biertje

Ik wil eens wat schrijven over mijn jaar bij Arrow Classic Rock. Hoewel ik verbazend Lees verder

Blad 1357: Radio Roem, RTBF, StuBru (video)

• Radio ROEM in het teken van De Warmste Week • Alle RTBF-radiostations met eenzelfde Lees verder

Blad 1356: Gokreclame, Radiohist en Radio 121

• Nederland: gokreclame kent steile opmars • Opgelijst: de Belgische radiobedrijven in de jaren '30 Lees verder

Blad 999: Nielsen Trust, RNI, Radio 1 (video)

• Reclame via traditionele media geniet meeste vertrouwen • Ferry's RNI's TOP 50 in de Lees verder

Big Audio Datamine: resultaten van grootste radiometing ooit (video)

Radiogauge is de internationale bekroonde methodologie van het Britse instituut Radiocentre. Het onderzoek is de grootste, Lees verder

Meer ‘off’ is gelijk aan meer ‘on’

Vreemde vergelijking? De verklaring is nochtans eenvoudig. Engels onderzoek, dat gedurende drie jaar op tien Lees verder

Blad 990: Qmusic, RAI, Het Nieuwsblad (video)

• Nederland: Qmusic Xmas in de Randstad via FM en DAB+ • Italië: RAI maakt Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x