RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

NPO Radio 2 kleurt weekend lang zwart

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het bekende en beroemde North Sea Jazz Festival in Rotterdam, gaat dit weekend helaas niet door, maar muziekliefhebbers kunnen bij NPO Radio 2 terecht voor een alternatief boordevol soul, funk en disco. Twee dagen lang is het Soul Weekend op de publieke muziekzender. Op beide dagen kan van 06:00 tot 20:00 uur het Soul ABC gevolgd worden

De diverse presentatoren nemen de luisteraars mee doorheen de geschiedenis van de soul-muziek, aan de hand van het alfabet. Gestart werd op de zaterdagochtend 11 juli met songs die beginnen met de letter A. Liedjes met de letter Z vormen op zondagavond 12 juli de afsluiting.

Op zaterdag begint om 20:00 uur ook de NPO Radio 2 ‘Soul Night Live’. Wouter van der Goes, Frank van ‘t Hof, One’sy Muller en Corné Klijn ontvangen op een speciale locatie elk uur een artiest. Met live optredens van onder andere Benny Sings, Michelle David & Gospel Sessions, Nona en Kraak & Smaak. Een klein groepje luisteraars heeft kaarten gewonnen om deze intieme muzieksessie bij te wonen.

Op zondagavond haakt men aan bij de gezamenlijke themadag ‘Nederland tegen racisme’, waarbij de publieke omroep en de diverse omroepverenigingen zowel op televisie, radio als online tal van programma’s presenteren die in het teken staan van de actuele discussie rond racisme en andere vormen van uitsluiting.

Wouter van der Goes en One’sy Muller maken een thema-uitzending met verschillende gasten en luisteraars, tussen 20:00 en 22:00 uur. Aansluitend volgt tot middernacht ‘Soul Night Live’ met optredens van artiesten van Nederlandse bodem.

° Het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz op DAB+ en internet, staat zaterdag 11 juli en zondag 12 juli volledig in het teken van jazz. (BVP)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx