RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

NPO Radio 2: Geslaagde start voor ‘Bureau de Wilt’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

NPO Radio 2 pakte na de verplichte borrels en andere obligate nieuwjaarswensen, ook de nieuwe programma’s uit. Sterkhouder Jeroen Kijk in de Vegte laste een rustperiode in en hierdoor kreeg Emmely de Wilt (foto bovenaan) de kans om het gekende ‘Bureau’ op zondagmiddag open te houden. Het werd een vlekkeloze start waarbij de meest uiteenlopende vragen en bedenkingen een antwoord kregen.

Over één ding was iedereen het eens: haar totaal onverwachte invalbeurt tijdens de Top 2000, om de zieke Stefan Stasse en de naar de avond verschoven Annemieke Schollaardt te vervangen, was bijzonder goed op- en meegevallen. Niet te verwonderen dus dat zij de meest aangewezen presentatrice was om de lastigste en vooral de meest alledaagse probleemsituaties tot een goed einde te brengen. Het ‘Bureau’ is een programma dat vergelijkbaar is met ‘De Inspecteur’ van Sven Pichal bij de Vlaamse Radio 2, maar veel minder consumentgericht.  

Meteen aan de slag

‘Hold On I’m Comin’ van Sam & Dave als openingstrack paste voortreffelijk bij het begin van dit nieuwe hoofdstuk. Dat de zenuwen bij haar allereerste afkondiging te horen waren voor het geoefende oor, niemand die kritiek uitte. Het maakte allemaal deel uit van het klassieke wennen aan de nieuwe omstandigheden. Daarna volgden de verhalen en de getuigenissen in een strak tempo.

Van de ongesteldheid bij hagedissen tijdens hun zwangerschapsperiode tot de wijze waarop passende muziek onder de reclameboodschappen wordt geschoven. De Wilt voerde er een verhelderend gesprek over met ex 3FM-collega en huidig componist voor het Hilversumse bedrijf ‘Audiochef’, Rudy MacKay.

Even over zichzelf

Het kon ook niet anders maar een kleine selfie op radioformaat drong zich op. Van de pogingen om haar vliegangst te verjagen via een therapie tot een gescheurde broek tijdens een functioneringsgesprek met haar oversten als meest gênante moment. Haar wereld werd een open boek met – uiteraard – nog een onvermijdelijke terugblik naar de Top 2000, als toetje.

Het programma raasde voorbij. Met talloze suggesties voor een vriend die zijn geld voor een rondje tijdens de viering van oud naar nieuw niet regelde, viel het doek over deze première. Twee uren genietbare zondagse radio. Vlot, snel en doeltreffend, het jaar kon voor ‘Bureau de Wilt’ niet beter starten. Voortaan elke zondag bij NPO Radio 2 tussen 12:00 en 14:00 uur. (FvM)

° ‘Bureau de Wilt’ gemist? Hier klikken om te luisteren.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NPO Radio 2: De Top 2000 wuifde het jaar uit

Terwijl in Vlaanderen Radio 2 het bij een ‘bescheiden’ hitlijst van duizend klassiekers houdt tijdens Lees verder

De ’Top 2000’ bij NPO Radio 2 is begonnen (video)

Tijdens de afgelopen weken werden alle middelen ingezet om de jaarlijkse marathon richting oudejaarsavond uitgebreid Lees verder

NPO Radio 2: ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ (audio)

Op vrijdag 20 december wordt tussen 18:00 en 22:00 uur op NPO Radio 2 de Lees verder

Queen, wederom op 1 in de NPO Radio 2 Top 2000

Wat twintig jaar geleden als een ultieme muzikale evaluatie van de verstreken eeuw door de Lees verder

NPO Radio 2 scoort met Top 2000 (video)

De vertwijfelde Nederlandse radioconsumenten, die door het vertrek van Edwin Evers bij Radio 538 en Lees verder

NPO Radio 2 pakt uit met groot cadeau (video)

Vele fans en vooral talrijke nieuwsgierigen verschenen reeds zeer vroeg bij het Hilversumse Top 2000 Lees verder

NPO Radio 2 onthult Top 2000 Team

Geen overgang van oud naar nieuw zonder de intussen traditionele muzikale reis waarbij nostalgie, het Lees verder

NPO Radio 2 is alleenheerser

Terwijl in België de luistercijfers slechts drie keer per jaar worden gemeten, gebeurt dit in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x