RadioVisie

  • .
    .

NPO 3FM ‘Serious Request’ in actie tegen klimaatverandering (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Er zijn toch nog zekerheden in dit leven. Als in Vlaanderen de ‘Warmste Week’ wordt georganiseerd en ’Viva for life’ in Wallonië’, is het ongeveer op hetzelfde moment in Nederland alle hens aan dek voor een nieuwe editie van ‘Serious Request’.

2021 is een recordjaar voor natuurrampen. Ook in bij de noorderburen was het raak: zowel de inwoners van Limburg als Leersum ondervonden de gevolgen van de klimaatverandering. De klimaatcrisis is een feit en daarom komt 3FM Serious Request dit jaar, samen met het Wereld Natuur Fonds (WWF) in actie tegen klimaatverandering. Dat gebeurt door aandacht te vragen voor de regenwouden van Zuid-Amerika: die bossen vormen een groen schild dat de hele aarde beschermt tegen te snelle opwarming.

Maar nu de bossen in rap tempo worden vernietigd, is haast geboden. De regenwouden in Zuid-Amerika zijn namelijk onmisbaar. Ze leveren voedsel en zijn het leefgebied voor mensen en dieren daar. Bovendien betekent een gezond regenwoud daar, een gezond klimaat hier. 3FM Serious Request zamelt dit jaar dan ook geld in om deze regenwouden te beschermen én te herstellen. Red het regenwoud. Red ons klimaat. Let it grow!

Traditiegetrouw zet 3FM ‘Serious Request’ zich in de week voor kerst in voor het goede doel. Van 18 tot en met 24 december staan de radiozender en al hun online en sociale kanalen volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit Amersfoort. De dj’s zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om Zuid-Amerikaanse regenwouden te beschermen en te herstellen.

Dit kan door een plaat aan te vragen, een donatie te doen of zelf in actie te komen. Als de coronamaatregelen het toelaten, wordt het samenbrengen en verbinden van mensen weer een belangrijk onderdeel van de actie en worden er op locatie allerlei activiteiten voor en met publiek georganiseerd. De exacte locatie, vorm van de actie en de deelnemende dj’s worden op een later moment bekendgemaakt.

° Serious RequestFoto bovenaan: Sander de Heer


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx