fbpx

Nostalgische column Hans Knot – 56 (audio)

Ook in deze column ga ik 43 jaar terug in de tijd en beland ik bij Radio Mi Amigo tussen 1 december 1975 en 31 januari 1976. Er zijn nieuwe ontwikkelingen in het Spaanse Playa de Aro en de deejays aan boord van de MV Mi Amigo schrijven eveneens hun deel van de geschiedenis.

Op 18 januari 1976 verliet Bert Bennett het station om terug te keren naar Nederland omdat zijn vrouw Geja niet in Spanje kon aarden. Met de presentatie die middag van de Amerikaanse ‘Hot 100’ kwam een einde aan zijn avontuur bij Radio Mi Amigo. Even voor half vijf in de middag nam hij afscheid van de luisteraars.


Lees verder onder de advertentie


° Bert Bennett: ‘Welkom in de wereld der wakkeren’ (29/08/1974)Met zijn vertrek kwam er tevens een einde aan een programma dat via drie verschillende zeezenders te beluisteren was. Zijn ’Welkom in de wereld der wakkeren’ was achtereenvolgens te horen op de Nederlandse service van Radio Caroline, daarna via Radio Atlantis en tenslotte op Radio Mi Amigo. De opengevallen programma-uren werden vervolgens door de andere medewerkers in Spanje overgenomen.

Vanaf 19 januari was er voor het eerst op het hele uur nieuws te beluisteren op Radio Mi Amigo, beurtelings gepresenteerd door Jan van der Meer en Tim Ridder. Deze laatste had zich een nieuwe naam aangemeten om niet met de autoriteiten in de problemen te komen. Maar de geharde luisteraar ontdekte al vrij snel dat het om Bart van Leeuwen ging, die eerder bij Radio Veronica had gewerkt.

Dezelfde dag begonnen Joris Spring in ’t Veldt, een nieuwe technicus in Playa de Aro, en Maurice Bokkebroek aan de inrichting van een studio in een winkelpand in Playa de Aro, zodat de programma’s vanaf het voorjaar met publiek zouden kunnen worden opgenomen.

Laatstgenoemde technicus kreeg in dezelfde maand een eigen fanclub terwijl ook de ‘Bokkebroek Hit Tip Speciaal’ werd ingevoerd in de programmering. Medewerkers achter de schermen, die nog in België verbleven, bleken nog lang niet veilig te zijn voor de opsporingsambtenaren van de B.O.B. Op 20 januari werd Patrick Valain, die zich nog steeds bezig hield met de organisatie van de Mi Amigo Drive In Show, opgepakt voor verhoor.

Enkele dagen later liet de bevoorrading het afweten, waardoor Tim Ridder vanaf 26 januari enkele programma’s live ging presenteren vanwege het ontbreken van programmatapes. Op de zondagmiddagen kwam nu ook tussen vijf uur en kwart over vijf sportnieuws vanaf boord, gevolgd door drie kwartier Joop Verhoof met LP-muziek.° Tim Ridder: 31/10/1976Opmerkelijk was dat tegen het einde van de maand januari andermaal een single uitkwam, ingezongen door de deejays van Radio Mi Amigo. Ze wensten een graantje mee te pikken van de jaarlijkse vloed aan carnavalsmuziek, die massaal door Belgen en Nederlanders werd gekocht. Maar dat was met deze plaat niet het geval, ‘Amalia’ haalde geen hitnotering.

Het nummer werd geschreven door Stan Haag. Naar aanleiding van het uitkomen van de single vertelde Joop Verhoof in een van zijn programma’s dat eenieder, die een piratenstation aan land had, mocht reageren waarna men de single zou krijgen opgestuurd. De plaat werd eind januari ook uitgeroepen tot ‘Mi Amigo’s Lieveling’.

Enkele jaren nadat Bart van Leeuwen Radio Mi Amigo had verlaten, had Freewave Media Magazine een interview met hem. Ton van Draanen sprak over zijn jeugd, zijn loopbaan en natuurlijk Radio Mi Amigo. De op 2 juli 1954 geboren Ton Egas, zoals Van Leeuwen officieel heet, kreeg op zijn zevende verjaardag een kleine draaitafel, waardoor de liefde voor het platen draaien begon.

“Als ik dan die platen op mijn kamertje aan het draaien was, vond ik het stil en besloot ik tussen de te draaien platen maar wat tegen mezelf te zeggen. Echte interesse kreeg ik toen ik twaalf jaar was en Radio Veronica begon te ontdekken, die toen op de 192 meter haar programma’s uitstraalde. Op een bepaald moment gingen we verhuizen naar Utrecht en ben ik eens een kijkje gaan nemen bij de ziekenomroep RANO. Dit was in de begin jaren zeventig. Ik kreeg dan ook de kans er te komen werken, maar na twee weken werd ik er al weer uitgegooid. De reden was dat ik te slecht en bovendien zeer eigenwijs was”.

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nostalgische column Hans Knot – 55 Eerder beschreef ik in een column de illegale doorstart van Radio Mi Amigo. Ook in dit essay ga ik weer precies drieënveertig jaar terug in de historie van deze zeezender. Wat gebe...
Nostalgische column Hans Knot – 54 (video) In het voorjaar van 1966 werd Maats-Popstudio van Herman Stok en Cees van Maasdam op slot gedaan. Het initiatief was pas gestart medio 1965 . Een klein jaar later was het alweer vo...
Nostalgische column Hans Knot – 53 (video) In deze eerste column van 2019 uiteraard weer tijd voor een nostalgische terugblik. Het lijkt me leuk eens terug te kijken naar wat er zoal in de eerste dagen van de maand januari ...
Nostalgische column Hans Knot – 52 (audio) In 1965 kende Nederland sinds enkele maanden een derde radiostation – Hilversum 3 - dat gevuld werd met programma’s verzorgd door de publieke omroeporganisaties, ook vaak ‘de zuile...
Nostalgische column Hans Knot – 51 (video) In Groningen werden eind januari 1979 geheime notulen van een vergadering binnen Radio Noord, de regionale omroep waar het weer eens crisistijd was, openbaar gemaakt en behandeld i...
Nostalgische column Hans Knot (50) Het is altijd leuk om herinneringen bij elkaar te sprokkelen voor deze column. Ik neem je deze keer mee terug naar het jaar 1963. In juni werd bekend dat Fred van Amstel, echte naa...
Deel of print dit artikel
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Column
Dick is (nog steeds) radio-actief – 20 (audio)
Plaatje maar weer – 45 (video)
Kicken op radio en zo (33)
Kolder en Klodder – 60 (video)
JLB gaat (soms) naar zee (34)
Het vinylmoment van Manneke Pop – 54 (video)
Sluiten