RadioVisie

  • .
    .

Nostalgie: XL-editie van ‘Viva Vinyl Vrijdag’ (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Elke vrijdag is er bij Nostalgie van 19:00 tot 22:00 uur ‘Viva Vinyl’ met Dominique Crommen (foto bovenaan), live vanuit zijn eigen platenkast. Maar de commerciële zender gaat volgende wek, vrijdag 26 maart, nog een stapje verder. Vanaf 10:00 uur tot en met 22:00 uur zijn enkel unieke, XL edities te horen. 

Live vanuit zijn eigen platenkast draait Dominique Crommen dan een hele dag niks dan vinylclassics. Hij peilt naar de favoriete nummers van onder andere Walter Grootaers en Discobaar A Moeder en belt met vinylfanaten die een speciale band hebben met hun collectie.

Luisteraars kunnen de hele dag hun favoriete plaat aanvragen. Domi draait ze, àls ze in zijn collectie zitten. Maar dat mag geen probleem zijn, want hij bezit ruim vierduizend elpees en twintigduizend singles. Dominique Crommen: “De magie van vinyl draait vooral om het fysieke: dat je de plaat uit de hoes kan halen en opleggen. Dat je de naald daarop moet zetten. Het is een klein beetje ambacht en vinyl kraakt gewoon soms lekker.” 

Vrijdag 26 maart is er ook ‘Bjorn op volle toeren’: de hele dag doorkruist Bjorn Verhoeven het land, op zoek naar luisteraars met een speciale collectie, een jukebox of misschien wel een vintage discobar.  Luisteraars die een verhaal hebben bij een plaat of gewoon hun favoriete 45-toeren van vroeger nog eens willen horen, kunnen dit aanvragen aan in de Nostalgie-app of via Nostalgie.be


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx