RadioVisie

  • .
    .

Nostalgie: ‘What a… new feeling!’

Uiteraard is het ‘maar’ radio en ziet de luisteraar niet wat er zich in de studio afspeelt. Zit de presentator in z’n onderbroek vrolijk te wezen, haar ongewassen en met een pizza boven het mengpaneel… Maakt niet uit, als het programma maar lekker in elkaar zit en de luisteraar er lol in heeft. (Voorgaande zinnen zijn trouwens niet ontsproten aan de verbeelding van auteur van dit stukje, maar gebaseerd op de werkelijkheid). 

Al is een dergelijke scene tegenwoordig niet meer zo evident als weleer wegens de aanwezigheid van camera’s in de studio die mee loeren. Ooit is er iemand mee begonnen en nu lijken die dingen eerder een must have, dan een uitzondering. Het volk aan de andere moet en zal de kans krijgen om binnen te gluren. Dat daarbij voor die luisteraars een deel van de magie van het medium verdwijnt, is een ander verhaal. En wie in beeld komt, zit er uiteraard liefst netjes bij, in een keurige omgeving. Toch? 

En zo komen we bij de B-kant van dit verhaal, de andere zijde, de plek van de werknemer en de werkgever. Uiteraard gaat het allemaal lekkerder als de omgeving waar een radiomaker zijn ding doet zo professioneel mogelijk in elkaar steekt, er goed uitziet en bijdraagt aan de sfeer. Want bij radio is het tot nader order nog steeds de bedoeling om de luisteraar mee te trekken in die sfeer, in het verhaal, in het plaatje

Dat hebben ze allemaal heel goed begrepen bij Nostalgie, want sinds gisteren entertainen, informeren en zorgen ze voor what a feeling vanuit een gloednieuwe studio op de eerste verdieping van de Antwerpse Katwilgweg, nummertje 2. Na een volledige planning en een goede voorbereiding werd er met man en macht gewerkt om de nieuwe uitzendstek operationeel te maken. 

De werkzaamheden werden uitgevoerd samen met iDeal Acoustics (akoestische aankleding en studiomeubel), Watts (verlichting) en Radiostudio.be (studio- en audiotechniek). Nostalgie maakt gebruik van de Zenon automatisatie software die naadloos werd geïntegreerd met de Lawo Ruby mengtafel. Er werd gekozen voor de Neumann TLM-102 microfoons, die hangen samen met de computerschermen aan de zwarte variant van de Yellowtec M!ka armen. 

En hoe het voelde voor Nathalie Delporte en Herbert Bruynseels vanuit hun nieuwe fabriekje, kon je gisteren niet enkel horen op de radio, maar ook een beetje zien. (TB – fotocredits: Radiostudio.be)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx