RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Nostalgie: Vroeg begonnen is half gewonnen (video)

Ongeschreven wetten. Er bestaat er zelfs eentje in de wereld van de radio. Bij ieder nieuw seizoen – de twee grote dan toch: voorjaar en najaar – gaat de bestaande programmering van zowat ieder radiostation op de schop. Was de vorige niet goed? Waren de ochtendpresentatoren het beu om midden in de nacht op te staan? Of wordt er ‘geschakeld’ omdat iedereen het doet? Als u het weet, dan mag u het ons uitleggen.. 

Qmusic was de eerste commerciële zender die z’n najaarsprogrammatie de wereld instuurde. “Beetje van moéten”, wisten mediawatchers te melden, want er worden bakken luisteraars verloren. Dagelijks. Hoorden we eveneens ‘van zeggen’. StuBru kende ook al betere tijden, maar daar is men blijkbaar nog aan het brainstormen over een oplossing om de mindere marktaandelen om te buigen. 

NRJ zette deze week al meer vrouwen in het programmaschema en vanuit hetzelfde gebouw aan de Antwerpse Katwilgweg, maakten nu ook de collega’s van Nostalgie hun nieuwe najaar bekend. Enfin, najaar… het begint aanstaande maandag 17 augustus al. ‘Vroeg begonnen, half gewonnen’? Voortaan zijn Herbert Bruynseels en Astrid Philips reeds vanaf 05:00 uur te horen tijdens met ‘De Vroegste Ochtendshow van Vlaanderen’. Naast een mix van classics is er de eigen kijk op de actualiteit. Vooral dat laatste lijkt ons een aanvulling met potentie.

En daarna?

Het namiddagblok tussen 16:00 en 19:00 uur wordt voortaan gepresenteerd door – net veertig geworden – Bjorn Verhoeven. De Limburger mag dit jaar trouwens nog een andere jubileum bijschrijven op zijn CV: hij werkt immers exact een kwarteeuw voor de radio. Leen Demaré, die vanaf mei – na een gedwongen sabbat (verrassend weggestuurd bij Joe) – opdook tijdens de Nostalgie weekendochtenden, zal vanaf aanstaande maandag doordeweeks de bevolking mogen toespreken tussen 19:00 en 22:00 uur. Van maandag tot en met donderdag, dan toch. 

Domi Crommen presenteert op vrijdag tussen 19:00 en 22:00 uur ‘Viva Vinyl’. Marcia Bwarody (10:00-13:00 uur) en Johan Henneman (13:00-16:00 uur) blijven op hun vertrouwde stek zitten. Seb De Crop mag of moet, of kan de luisteraars wakker maken op zaterdag en zondag tussen 07:00 en 10:00 uur. ‘Simply The Best’ blijft op post tijdens het weekend van 10:00 tot 13:00 uur. Daarna is het de beurt aan Tony Talboom van 13:00 tot 17:00 uur, op zaterdag en zondag. Om 17:00 uur en dat tot middernacht staan de classics opnieuw centraal, onder het motto, ‘Golden Years, Party en Relax’.

Tina Van den Meersschaut (programmamanager): “Met deze programmering ben ik echt overtuigd dat we onze Nostalgie-belofte waarmaken. De beste classics op het ritme van de dag, geflankeerd door rasechte en authentieke radiomakers. Een uur vroeger starten geeft ons de kans sneller te connecteren met onze luisteraars. Met Leen Demaré hebben we een straffe en heel erg enthousiaste radiopresentatrice aan boord en ook Bjorn Verhoeven zal het verrassingselement van de avondspits zijn. Ik kijk er echt naar uit om het team te horen schitteren on air en vooral ook om alle reacties van onze luisteraars te zien binnenwaaien via onze onlangs vernieuwde site en app.” (TB)

° En voor meer details en foto’s moet je hier zijn.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx