RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Nostalgie Top 770: ’Timing is essentieel’

Dinsdag een galamatch van de Rode Duivels die de voetbalfans enkele onvergetelijke uren bezorgden en op vrijdag alweer een galafeest in dit land. Dit keer komen de liefhebbers van de 70’s en de muziek die deze periode zo uniek maakte aan hun trekken. Nostalgie verliet al sinds maandag, dagelijks tussen 07:00 en 19:00 uur, het reguliere format om zich helemaal te verdiepen in de Top 770 van de 70’s. 

Vandaag, vrijdag 22 november staat helemaal in het teken van de grote finale, met net voor 19:00 uur de bekendmaking van de nummer 1. De voorbije dagen kwam trouwens al aardig wat ‘schoon volk’ over de studiovloer om herinneringen op te halen aan hun persoonlijke seventies. Daarbij Geert De Vlieger, Connie Neefs en Marijn Devalck, om het bij dit trio te houden. 

Deze nostalgische week afgesloten door Kevin De Geest en Evy Gruyaert (foto bovenaan), niet enkel collega’s bij de radio, maar ook in het echte leven beste vrienden. Zij praten de finale uitzending aan elkaar tussen 16:00 en 19:00 uur. Daarbij is de grootste uitdaging… het in de gaten gouden van de klok. Timing is immers essentieel als er wordt toegewerkt naar de nummer 1. 

Tom Klerkx Managing Director Radio bij Nostalgie (en NRJ)(foto): “Je moet met meerdere factoren rekening houden, zoals de duur van de reclameblokken, de verkeersinformatie, het nieuws, de overzichtjes. Het vergt dus zeker een gedegen voorbereiding. Je moet de songs ook altijd in hun waarde laten. Dus niet knippen qua intro’s en outro’s, etc.”

Uiteraard hebben presentatoren ook hun voorkeurnummers. Hoe zit dat bij Kevin De Geest?

“Mijn persoonlijke favoriet is Don’t Stop van Fleetwood Mac, op 54 in de lijst. Een lied met een intro die je meteen meeneemt. Het blijft voor mij één van die ultieme feel good-classics. De tekst in één zin samengevat; ‘Morgen wordt nóg beter dan vandaag’. En als ik meer dan één favoriet uit de 70’s mag kiezen dan leg ik met veel plezier het complete album Rumours van Fleetwood Mac op. Het kan geen toeval zijn dat dit album en ik in dezelfde week geboren zijn”. (TB & TDN)

° De complete Top 770 kan u hier zien, volgen en uit het hoofd leren.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx