RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Nostalgie Top 3000: Disturbed in de top 3

Vijftien dagen lang boog Nostalgie zich over een TOP 3000. Een lijst die was samengesteld door de luisteraars boordevol liedjes die hen niet onberoerd laten. De klus werd vandaag vrijdag 31maart, net voor 18:00 uur, helemaal geklaard. Goed voor enkele opmerkelijke resultaten en de redelijk voorspelbare top 3. Bohemian Rhapsody van Queen (1),  You’re the first the last my everything van Barry White (2) en wél opmerkelijk ’Sound of Silene’ van Disturbed’ (3).

Niet helemaal een verrassing zijn de namen die opduiken in de categorie: ‘Meest voorkomende artiesten’. Het gaat om ABBA, U2 (22), Michael Jackson (23), Queen (24) en The Beatles (25). In totaal kwamen er ook liefst 226 Belgische producties voorbij. Ook al niet ‘raar’ is de positie van ‘Mia’, de immers beklijvende opname van Gorki, als hoogst genoteerd Nederlandstalig nummer, op 16. Er waren in totaal 198 soundtracks gedraaid, het langste nummer was ‘Telegraph Road’ van Dire Straits. Goed voor 13’53” zendtijd. 

Station Manager, Jo Nachtergaele: “Deze TOP 3000 was op alle vlakken een topper. We zijn onze luisteraars ontzettend dankbaar om die songs te delen die een belangrijke rol spelen in hun leven. Mooie verhalen, mooie muziek. In de aanloop naar de lijst zelf merkten we al dat we bij vele mensen een extra snaar raakten. En dat resulteerde in een zeer straffe TOP 3000 met zowel vertrouwde als verrassende nummers. De derde plaats is voor Disturbed met “The Sound of Silence” en is daar een mooie illustratie van: een iconisch nummer van Paul Simon dat in 2015 prachtig werd gecoverd door Disturbed en in 2020 viraal ging tijdens de corona-lockdowns. Muziek én emotie… beter kan je onze TOP 3000 niet omschrijven.”

Over ‘The Sound of Silence’

Paul Simon schreef die song op 21-jarige leeftijd en het zette ‘m op ‘Wednesday Morning 3AM’, het debuutalbum van Simon & Garfunkel. Disturbed bracht hun versie in de zomer van 2015 op hun album ‘Immortalized’. De cover kreeg onmiddellijk de volle steun van Paul Simon zelf die het deelde op social media en het “een prachtige vertolking” noemde. Tijdens de eerste dagen van de corona-lockdowns ging het nummer viraal en sindsdien is ‘Disturbed’ in de hele wereld een begrip

° Via Nostalgie.be en de app kan je sinds 18:00 uur de TOP 3000 opnieuw beluisteren en kan je ook de verhalen en bijhorende nummers ontdekken die bekende Vlamingen prijsgaven aan Luk Alloo.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx