RadioVisie

  • .
    .

Nostalgie: The 90’s are calling

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nog heel even en dan komen de legendarische ringtones maar vooral de onsterfelijke hits uit de 90’s weer tot leven bij Nostalgie. Luisteraars kunnen hun ultieme toplijst van liefst 990 nummers uit het bewuste decennium zelf samenstellen. Alle presentatoren nemen een stuk voor hun rekening en Swingpaleis-diva Leen Demaré presenteert op 25 september het Nostalgie QuizPaleis. De eerste online huiskamerquiz helemaal gewijd aan de feelgood uit de jaren ‘90.

Nostalgie bedenkt wel meer van dit soort acties. Programmamanager Tina Van den Meersschaut: “Goede classics, veel feelgood en originele invalshoeken… Dit is waarom luisteraars steeds meer afstemmen op Nostalgie. Met onze 90s Top 990 en alles wat daarrond gebeurt gaan we de verwachtingen van de Vlaamse radioluisteraar weer 200% kunnen inlossen. En we gaan nog een stapje verder, want met ons Nostalgie QuizPaleis brengen we ook een muzikale knipoog aan de TV-kijkers…The 90s are calling.”

Herbert Bruynseels en Astrid Philips openden op 7 september, precies om 09:00 uur, de kieslijst. Luisteraars kunnen stemmen voor hun ultieme 90’s Top 990 via de vernieuwde Nostalgie-app of Nostalgie.be. Iedereen die meedoet maakt kans op een ticket voor het Nostalgie QuizPaleis. Op vrijdag 18 september om 18:00 uur worden de stembussen verzegeld bij Bjorn Verhoeven. Tegelijk is dit het startschot van de Feelgood Friday, die verder helemaal in het teken staat van de 90’s.

The 90’s are Calling You

Legendarische ringtones, onsterfelijke classics, gadgets, zotte kledingtrends… vanaf zaterdag 19 september stopt Nostalgie het in alle programma’s. Zo is er in de vroegste ochtendshow een terugblik naar de ‘Kranten van Toen’, Marcia Bwarody focust op live muziek en de meest legendarische concerten, Johan Henneman richt zijn blik op de films, Bjorn Verhoeven krijgt ongetwijfeld een bekende figuur aan de lijn in zijn rubriek ‘Call Me’ en in ‘Lena Lena’ is er aandacht voor de iconische albums. Ook de ‘Golden Years’ op zaterdag en zondag staan in het teken van de 90’s. 

Het Nostalgie QuizPaleis van de 90s 

Het Swingpaleis, gepresenteerd door wijlen Felice Damiano was een succesprogramma op televisie. Leen Demaré, één van de opvallendste BV’s die figureerden in dit muziekprogramma op één, mag op 25 september een radioversie presenteren. Al wie stemde voor de 90’s Top 990 maakt kans op een virtueel ticket voor deze online huiskamerquiz. Volledig coronaproof dus. Iedereen kan ook live meekijken vanaf 20:00 uur via Nostalgie.be. Alle radio-dj’s zullen langs komen met een vraag of een vergeten 90s-weetje. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Nostalgie: vroeger en veilig(er) de straat op

Bij Nostalgie ging het nieuwe radioseizoen vorige maandag - 17 augustus - al van start, Lees verder

Blad 587: Nostalgie, muziekcomputer, woonwagen (video)

Ene 'Nosta Man' gaat zomaar huizen euro uitdelen. Allen daarheen! Er zit een proces achter Lees verder

Nostalgie: start van 70s Top 770 én Young Hearts (video)

Een pittige uitdaging voor de dj’s want de studio staat vol curverbakken waarin ze op Lees verder

Nostalgie draait de 70s Top 770 volledig vanaf vinyl

En mocht er toch nog ergens een vinylplaat ontbreken, dan rekent men op de luisteraars.

Kim trapte nummer 880 af bij Nostalgie (video)

Uit een online bevraging blijkt dat ruim één op de drie twintigers fan is van Lees verder

Jo Nachtergaele station manager bij Nostalgie en Nostalgie+  

Radio Nostalgie heeft een nieuwe stationmanager: Jo Nachtergaele. De man is een ‘oude bekende’  in medialand.

Het radionajaar van 2022: Nostalgie

Nostalgie versterkt zich dit najaar met Larissa Roose, Michaël Joossens en zowaar 'een hoofdredacteur'.

Nostalgie Beach Festival was Alive And Kicking!

De tweede dag van het Nostalgie Beach Festival in Nieuwpoort klokte af op 17.000 toeschouwers Lees verder

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx