RadioVisie

  • .
    .

Nostalgie: start van 70s Top 770 én Young Hearts (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Vanaf vandaag en het duurt nog tot vrijdag 2 december is bij Nostalgie de ‘70s Top 770’ te horen. Een lijst die helemaal vanaf vinyl gedraaid wordt. Een pittige uitdaging voor de dj’s want de studio staat vol curverbakken waarin ze op zoek moeten naar de juiste plaat, de juiste kant én de exacte groef. Bovendien zien ze de seconden niet aftellen bij de nummers, wat het vol spreken van intro’s’ niet makkelijker maakt.

Domi Crommen maakte zijn Viva Vinyl-platenkast (zo heet het programma dat hij iedere vrijdagavond maakt) bij hem thuis leeg en presenteert samen met collega’s Marcia Bwarody en Bjorn Verhoeven de lange lijst, elke dag tussen 09:00 en 16:00 uur. Wie niet enkel wil luisteren, maar ook kijken graag kijkt hoe er in de studio geworsteld wordt met vinyl kan ook kijken via Nostalgie.be

De lijst is eveneens te volgen via de Nostalgie-app, waar je nog tot op de valreep kan stemmen op de bovenste twintig liedjes. Vrijdag 2 december, rond 18:00 uur is het afgelopen. De lijst wordt vanaf 5 december herhaald op het digitale Nostalgie+.

Young Hearts

Vanaf 19:00 uur volgt dagelijks ‘Young Hearts’, waarin jong muzikaal talent in een live sessie een 70s classic brengt, helemaal naar hier en nu vertaald. Hoe zou het klinken als Luka haar versie brengt van ‘Hopelessly devoted to you’, de wereldhit uit Grease in 1978? Bekijk hieronder al de livesessie in preview. Voor de deze sessies werkte de commerciële zender samen met VI.BE, het Belgische steunpunt voor jonge artiesten en de muzieksector. 

Dit is wat Luka er zelf over zegt: “Ik heb met alles iets van vroeger, ik was liever vroeger geboren. Als je in die tijd iemand leerde kennen, moest je wachten tot jouw crush je opbelde. En als er niet werd opgenomen, reed je daar naartoe met je fiets. Andere tijden! Over Olivia Newton-John vertelt ze: “Het is voor mij in de eerste plaats een ode aan Olivia, en in de tweede plaats is het mijn all time favoriete karaoke-song! Op reis zong ik het nummer altijd in de plaatselijke karaokebar.”

Line up

  • Maandag 28/11: Luka met ‘Hopelessly devoted to You’ van Olivia Newton-John. 
  • Dinsdag 29/11:  Tragic Eyes met ‘Imagine’ van John Lennon. 
  • Woensdag 30/11: Rubus met ‘Lookin’ Out My Back Door’ van Creedence Clearwater Revival. 
  • Donderdag 01/12: Hanne Reeg met ‘Thank You For The Music’ van Abba.

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx