RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Nostalgie schrapt laatavond, exit Herbert Bruynseels

Herbert Bruynseels maakt niet langer een laatavondprogramma bij Nostalgie. Zijn laatste programma tussen 22 uur en middernacht was op donderdag 1 december. In de plaats is er nu gewoon non-stopmuziek te horen.

Lezers van RadioVisie maakten er ons de voorbije dagen attent op dat Herbert niet meer te horen is bij de commerciële zender van Mediahuis. Ook de webpagina over zijn programma op Nostalgie.be is plots verdwenen (voorlopig wel nog te vinden via Google cache). Radio Nostalgie bevestigt ons dat het programma werd stopgezet. Volgens station manager Jo Nachtergaele gaat het om een beslissing van Nostalgie zelf.

“Het is voor alle duidelijkheid zeker geen oordeel over zijn werk, want we waren altijd heel tevreden over de programma’s van Herbert. Het gaat ons enkel om het stellen van prioriteiten en we vonden in alle eerlijkheid een gepresenteerd programma in de laatavond geen must meer”, aldus Nachtergaele.

Met dat laatste staat Nostalgie overigens niet alleen, want ook bij Joe, de onmiddellijke concurrent, gaat al sinds de huidige najaarsprogrammatie om 21 uur het licht uit in de live-studio, waar er eerder nog tot middernacht live-programma’s waren.

Bruynseels zegt dat hij vorige week maandag het bericht kreeg dat het zijn laatste week bij Nostalgie zou worden: “Het is een vertrek met veel spijt, want ik deed dat laatavondprogramma echt wel met hart en ziel. Wat mij betreft had dat een absolute meerwaarde voor Nostalgie. Maar het gaat om een budgettaire beslissing, dus ik moet dat aanvaarden. Of ik nog radio ga maken? Het is nog kort dag, maar ik hoop zeker van wel.”

Herbert Bruynseels werkte sinds november 2018 op zelfstandige basis voor Nostalgie, eerst in de avond (19-22 uur). In augustus 2019 ging hij naar de ochtend (6-9 uur, zelfs een tijdlang vanaf 5 uur) en sinds januari van dit jaar deed hij van maandag tot en met donderdag het laatavondprogramma (22-24 uur). Voordien was Herbert – wat radio betreft – te horen bij Studio Brussel (1988-1990), Qmusic (2001-2009) en Joe (2009-2017). (RDS)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Kevin
Kevin
17 december 2022 - 11:35 11:35

Zet Herbert dan toch gewoon op die dab zender nosta plus met programma zo breid je dat toch ook uit…

Dimitri
Dimitri
10 december 2022 - 00:16 00:16

Commerciële radio doet om 22u het licht uit ondanks dat er op dit tijdstip rond vele bedrijventerreinen nog een kleine avondspits losbreekt.

J. D.M.
J. D.M.
10 december 2022 - 16:49 16:49
Antwoord aan  Dimitri

Zeg maar dat we in de jaren 60/70 in de watten gelegd werden op radiogebied niettegenstaande we niet bedolven werden onder al dat FM en DAB gedoe !

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx