RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Nostalgie: Ochtendduo in quarantaine (update)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Toto is de nieuwe nummer 1 in de ‘80s Top 880’

Spannend dagje vandaag bij Nostalgie. Met de finale van de ‘80s Top 880’ en met een ochtendploeg die omwille van corona in quarantaine moest. De laatste eighties-uren werden dus niet zoals gepland ingezet door het vaste ochtendkoppel Herbert Bruynseels en Astrid Philips (foto bovenaan), maar door NRJ-collega Nathalie Deporte. 

De grote muziekacties bij Nostalgie zitten duidelijk in de lift. Met recordcijfers voor het online luisteren en interacties én bijna veertienduizend stemmen voor het samenstellen van deze hitlijst. Dat resulteerde alvast ook in een nieuwe nummer één. De tien best scorende eighties-classics komen tussen tussen 18:00 en 19:00 uur voorbij. 

In de lijst zijn er zeven plekjes voor Whitney Houston, Bruce Springsteen, Bryan Adams en Tina Turner. Acht noteringen zijn er voor David Bowie en Duran Duran. Tien voor U2 en Simple Minds. Elf voor Prince en Phil Collins. Dertien voor Madonna en Michael Jackson. En zelfs zestien voor George Michael (waarvan acht met Wham!).

De hoogste Belgische noteringen gaan naar Clouseau, Technotronic en Soulsister. Maar dé ereplaats gaat naar ‘Africa’ van Toto uit 1982, zij stoten Bryan Adams met ‘Summer of ’69’ van de troon. Een verrassende winnaar. De volledige top tien vind je hier.

° Lees verder onder de foto.

Tina Van den Meersschaut (zendermanager): “In de aanloop naar onze 80s Top 880 merkten we al dat onze luisteraars helemaal mee waren. Onze Play Back the 80s filmpjes werden massaal geliked en gedeeld. We werden overdonderd met positieve reacties op de speciale nieuwsuitzendingen van Dirk Sterkx en Sigrid Spruyt, de moppentrommel bij Bjorn, de TikTok-moves van onze DJ’s.  Deze acht dagen waren top en ze zijn voorbijgevlogen en dat smaakt naar meer!“

Wie de komende dagen heimwee heeft naar de ‘80s Top 880’ kan afstemmen op het Nostalgie Extra 80s kanaal.nostalgie.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx