RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Nostalgie nu ook in Nederland (én op DAB+)

De geruchten deden al enkele maanden volop de ronde en vandaag is het zover: het Vlaamse Mediahuis lanceert het van oorsprong Franse Nostalgie ook in Nederland. Het wordt een digitale non-stopzender die via DAB+ het plekje inpikt van Sublime CLX.

Als het in Nederland regent bij DPG Media dan druppelt het minstens bij de collega’s van Mediahuis. Beide Vlaamse mediaconcerns zijn er alweer een hele tijd actief. Het begon met de overname van kranten – en tijdschriftuitgevers die in financieel zwaar weer vertoefden, het breidde uit naar radio. Daarbij was DPG Media bijzonder succesvol met Qmusic, dat al een hele tijd flirt met het hoogste marktaandeel.

Mediahuis wil ook graag een deel van die complexe Nederlandse radiokoek. De mediagroep lanceerde hiervoor in april 2022 Audiohuis, als de audio-afdeling door NRC Media, de Nederlandse mediagroep die in 2015 eigendom werd van Mediahuis. Sinds dit jaar beheert NRC Media de krant NRC en de radiozender Sublime. 

Vandaag komt daar dus Nostalgie bij op DAB+ en via Nostalgie.nl, en uiteraard ook via de verschillende radioplatformen en de Nostalgie-app. De lancering gebeurt door Audiohuis op de eerder extra verkregen digitale frequentieruimte in blok 9C. Nostalgie neemt dus gewoon de plaats in van Sublime CLX, het themakanaal van Sublime dat sinds eind mei voorlopig de ruimte mocht opvullen. 

Voorlopig is enkel sprake van een non-stop muziekformaat met de klassiekers uit de jaren ’70, ’80 en ’90, gericht op luisteraars van 35 jaar en ouder. Feit is dat het zaakje inhoudelijk strak vanuit Antwerpen wordt gestuurd. Zo verklapte Michaël Joossens onlangs nog (onbedoeld) dat vooral Björn Verhoeven de grote man is achter de inhoudelijke vormgeving van Nostalgie Nederland.

Als we het eigen kaartje van de Franse NRJ Group mogen geloven, dan is Nederland het elfde land waar het radiomerk Nostalgie actief wordt en het zevende land in Europa, na Frankrijk, België, Zwitserland, Finland, Zweden en Duitsland. Daarnaast bestaat er ook een Nostalgie-versie in Libanon, Guadeloupe, Frans-Guyana en Martinique.

Mandy van der Wal, Directeur Audiohuis: “Eindelijk is Nostalgie in Nederland. Op Nostalgie hoor je een programmering die is afgestemd op elk moment van je dag. Daarmee zijn we al succesvol in België. We kijken uit naar een mooie start voor Nostalgie in Nederland!”


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx