RadioVisie

  • .
    .

Nostalgie: Meat Loaf postuum in de Classics Top 2022 (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Na twaalf dagen met 2022 onvergetelijke classics mag Queen zich tot koning kronen in de Classics Top 2022 van Nostalgie, de lijst die vrijdag 28 januari werd beslecht. ’Bohemian Rhapsody’ blijft het populairst. Al kwam er dit jaar concurrentie uit onverwachte hoek. Er sneuvelden heel wat records. Niet enkel in het aantal uitgebrachte stemmen, maar ook in het aantal luisteraars via de digitale streams op Nostalgie.be en in de Nostalgie-app

In de finaledagen werden dagelijks nieuwe records opgetekend, zegt radiodirecteur Tom Klerkx: “Bij de start van de finaleweek werd het luisterrecord van de vorige editie al meteen verbroken. Het bevestigt een trend die we al langer zien. We merken ook aan de vele reacties van luisteraars dat Nostalgie en de classics een extra veilige haven zijn. Of om het met een classic te zeggen: the best days of my life.”

“Luisteraars konden tot net voor de finale hun ultieme favoriet uit de top 22 nog een extra stem geven. En heel wat van hen hebben met die stem hun laatste eerbetoon aan Meat Loaf uitgebracht. Want toen we vorige week het trieste nieuws over het overlijden van Meat Loaf brachten, zagen we meteen een effect in het stemgedrag. ‘Paradise By The Dashboard Light’ stijgt zo flink en eindigt dit jaar op 2. Al was het aan de top een nipte strijd. Heel nipt zelfs. Queen stond bijna een trapje lager”, aldus Creative Director Kevin De Geest.

° Hieronder de Top 10 in… beeld. De complete lijst vind je hier terug.

° Tekst gaat verder onder de video.

Opvallend cijfermateriaal:

  • Fleetwood Mac zorgde met ‘The Chain’ voor de hoogste nieuwkomer op #156.
  • The Beatles kwamen met 23 classics het vaakst langs en het hoogst met ‘Let It Be’ op #61.
  • De luisteraars stemden 138 Belgische producties in de lijst, waarbij Gorky met ‘Mia’ het hoogste uitkwam, op nummer 16.
  • 1979 blijkt onder de classics het populairste jaar, met 103 noteringen.
  • Het oudste nummer werd in 1952 uitgebracht: ‘Mad About The Boy’ van Dinah Washington, terwijl Adele met ‘Easy On Me’ voor één van de recentste classics zorgde. 
  • Het langste nummer hoorden we op #1245: ‘Telegraph Road’ is 13’51” puur genieten van Dire Straits. 
  • Voor het kortste daarentegen moest je je haasten: Ray Charles had maar 1’50 nodig om z’n ‘Hit the Road Jack’ in de lijst te krijgen. 

Een herhaling en een frietkot op verzoek

Dit weekend hoor je bij Nostalgie de Classics Top 2022 Repeat met het beste uit de langste lijst van het land. Je kan de volledige lijst met 2022 classics hier bekijken. En volgende week duikt Nostalgie met extra veel feelgood in februari. Elke vrijdag wordt omgedoopt tot Feelgood Friday. Luisteraars kiezen de hele dag (van 06:00 tot 22:00 uur) hun favoriete meezingers. En de commerciële zender trekt ook elke vrijdag het land in met het Feelgood Frietkot. Hen uitnodigen om langs te komen, kan via Nostalgie.be of de app.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx