RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Nostalgie gaat TOPradio regionaal verkopen

Alweer een opmerkelijke move in het Vlaamse radiowereldje: Mediahuis, in casu het salesteam van Nostalgie, Nostalgie+ en NRJ, zorgt vanaf nu exclusief voor de verkoop van de regionale campagnes op TOPradio.

Het persbericht van Nostalgie werd deze voormiddag verspreid, al blinkt het wel uit in vaagheid en onduidelijkheid. Niet iets wat je zou mogen verwachten van een ‘mediahuis’. De reclameverkoop in het Vlaamse radiowereldje is namelijk ‘complicated’, zeker nu adverteerders ook almaar meer ‘crossmediaal’  willen bediend worden.

Neem nu Nostalgie, eigendom van Mediahuis, maar ook (voor een minderheid) van Telenet en de Waalse NGroup. Mediahuis en Telenet hebben samen ook Ads & Data, de nationale reclameregie van onder meer de Play-tv-zenders. Je zou logischerwijze denken dat die ook voor Nostalgie de nationale reclameregie verzorgen, maar die zit dan weer bij IP Belgium. Die laatste echter zit sinds vorig jaar – na de verkoop van RTL Belgium, waarvan IP Belgium een onderdeel was – in de praktijk bij DPG Media. Idem trouwens voor NRJ Vlaanderen, of wat daar nog van overblijft.

Ook TOPradio (en zusje Tomorrowland One World Radio) zit voor zijn nationale reclame intussen al enkele jaren bij DPG Media, waar de netwerkradio in allerlei combi-formules wordt verkocht met o.a. Qmusic.

Daarnaast verkopen Nostalgie en NRJ ook regionaal reclame. Dat gebeurt volledig in eigen beheer binnen Mediahuis en de regionale accountmanagers vind je hier. Ook TOPradio, dat tot nu geen enkele praktische samenwerking had met Mediahuis, had steeds zijn eigen regionaal verkoopteam. Het staat trouwens nog steeds gewoon online te blinken op de website van TOPradio en bestaat – wellicht moeten we nu zeggen ‘bestond’ ? – uit Gerrit Comhaire, Wouter De Vries, Eveline De Smet, Youri Beamont en Jonathan Vanhelleputte. Al was in de praktijk enkel Eveline voltijds begaan met die regionale verkoop.

Zat er stilaan metaalmoeheid in dat team en zocht TOPradio uitwegen om de regionale reclameverkoop uit te besteden of te dynamiseren? Of deed Mediahuis een ‘offer they couldn’t refuse’? Of een beetje van beide? Wie het weet mag het zeggen.

Met NRJ dat op apegapen ligt en TOPradio dat er wel in slaagde om een trouwe aanhang op te bouwen – met een wekelijks bereik van 6,1 procent bij de jongvolwassenen in Vlaanderen – is het niet onlogisch dat Mediahuis nieuwe interessante manieren of formules zocht dat zijn regionale salesteam in de regionale reclamemarkt zou kunnen zetten. If You can’t beat them, join them, weet je wel.

“Het bereik op doelgroep 18-34 jaar van TOPradio is perfect complementair voor het regionale salesteam van Nostalgie, met de “brede” moederzender Nostalgie ​ die sterk scoort op doelgroep 35 – 54 jaar en Nostalgie+ ​ die met het beste uit de 60s, 70s en 80s steeds meer 55-plussers weet te bekoren. Ook NRJ maakt deel uit van het regionale salesaanbod”, aldus het persbericht.

Heynen

Het bericht eindigt overigens met een commerciële uitsmijter: “Regionale adverteerders kunnen de komende weken de kracht van TOPradio ontdekken aan een uitzonderlijk tarief. Bij aankoop van 2 weken radiocampagne krijg je één gratis week campagne.”


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over TOPradio
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx