RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nostalgie draait de 70s Top 770 volledig vanaf vinyl

Anno 2022 zit bij de radio alles naadloos afgemeten in computersystemen, straks haalt Nostalgie de ‘pick-up’ naald terug boven. En dat doen ze liefst 770 keer. Want de ’70s Top 770′ die vanaf 25 november te horen zal zijn, wordt helemaal vanaf vinyl gedraaid. Dominique Crommen doet dit al veel langer want hij presenteert elke vrijdagavond ‘Viva Vinyl’, vanuit zijn platenkast bij hem thuis in Diepenbeek, waar hij volledig op verzoek enkel op vinyl draait. 

Dat wordt nu voor de gelegenheid uitgebreid naar alle Nostalgie-dj’s. En ondertussen maakt Dominique zijn thuisstudio leeg en bereidt hij de grote verhuis van z’n 70s-vinylcollectie naar de studio op Linkeroever voor. Zo’n 20.000 singles en 4.000 lp’s bezit hij. Ongeveer een derde daarvan is 70s-muziek. De allereerste single die hij ooit kocht was ‘Way down’ uit 1977, de laatste opname die Elvis Presley zelf nog uitbracht vooraleer hij zou sterven. 

70s Top 770

Om te vermijden dat er straks nummers missen, vult Dominique zijn collectie en passant ook nog aan door platenbeurzen af te schuimen. Mocht er toch nog ergens een vinylplaat ontbreken, dan kan er hoogstwaarschijnlijk op de luisteraars gerekend worden. Zij sprongen al eerder in de bres door in eigen collecties te duiken en platen op te sturen. En dat veel artiesten van tegenwoordig de 70s als inspiratiebron gebruiken, mogen ze zelf bewijzen want onder de noemer ‘Young Hearts’ wordt tijdens deze Top 770 elke dag een andere jonge artiest uitgenodigd in de radiostudio die een cover brengt van een favoriete 70s-classic. 

Domi Crommen (Music Director): “Twee van de dingen die mij het meest dierbaar zijn komen tijdens deze 70s-week samen: radio en vinyl. Dat ze mij bij de radio zover gekregen hebben om een groot deel van m’n vinylcollectie te verhuizen naar de studio, is vooral omdat het heerlijk is om de 70s écht te kunnen herbeleven dankzij het gekraak van vinyl. Niets zo heerlijk als die naald in de juiste groef te leggen en te genieten van al die heerlijke classics. Het wordt nog extra boeiend als er bijvoorbeeld een lang Pink Floyd-nummer voorbij komt waarbij we beide kanten van de vinyl nodig hebben. Want dan mogen we dus nog op zoek naar een tweede exemplaar.”


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Guido Schotmans
Guido Schotmans
15 november 2022 - 16:11 16:11

Haha, en dat verschil gaan we horen op die plastic DAB+ bakjes zie een zogenaamd beter geluid produceren…

Rett
Rett
14 november 2022 - 17:26 17:26

Als wij een nummer van vinyl draaien zetten we er net een jingletje voor om ons ergens wat (voor eventueel gekraak en verlies van resolutie) te excuseren, bij Nostalgie gaan ze er net mee uitpakken. Rare jongens die Romeinen.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx