RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Nostalgie Beach Festival was Alive And Kicking!

De tweede dag van het Nostalgie Beach Festival in Nieuwpoort klokte af op 17.000 toeschouwers die vooral waren gekomen voor Simple Minds, Bazart en Anouk. Waardoor het festival na twee coronajaren een stevige comeback maakte.

Er was 21 graden voorspeld in Nieuwpoort, maar daar gingen ze op de tweede dag van het Beach Festival los over. De tweede dag opende met Emmy d’Arc en Emma Bale, maar het oudere publiek daagde toch vooral op voor de al wat oudere artiesten.

Dag zag ook Anouk. “Jullie zijn het eerste publiek in jaren dat luistert en danst en niet enkel met de gsm bezig is.” Steve Harley (& Cockney Rebel) was er ook graag bij, want het gebeurt nog zelden dat hij in ons land op een dergelijk groot podium mag staan.

Maar de grote publiekslievelingen waren uiteraard Bazart en Simple Minds. Mathieu Terryn zelf zei: “Bij de ondergaande zon het voorprogramma mogen spelen van de Simple Minds? We zijn goe bezig!” Simple Minds brachten hun ’40 years of hits tour’ mee en dat zorgde voor een wereldrecord langste “lalalalala” meezingen op ‘Don’t You (Forget About Me)’.

Over de twee dagen werden 23.250 tickets verkocht, 152.488 pintjes getapt, meer dan 10.000 pakken friet verorberd en waren meer dan 1.500 mensen aan het werk op het festival. Festival-organisator Twice, Peter Huyghe: “De vlotte en goede samenwerking tussen de verschillende organisaties, zorgde ervoor dat het Beach Festival een succes werd, zowel backstage als voor de bezoekers. Bedankt aan Stad Nieuwpoort voor het openstellen van deze unieke locatie.”


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
jaques
jaques
7 augustus 2022 - 17:00 17:00

was top the Simple Minds na 39 jaar (Torhout 1983) nog eens live terug te zien 🙂

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx