RadioVisie

  • ..

Nostalgie: 70s én een authentieke rollerdisco

De hele maand november in het teken van de jaren ‘70

Na de 90s en 80s duikt Nostalgie deze maand de 70s in. Vandaag, maandag 8 november draait ochtend-dj Astrid Philips de top 3 van vorig jaar: Dancing Queen van ABBA, Bohemian Rhapsody van Queen en Hotel California van Eagles. Meteen is dit het startsein om te stemmen voor de nieuwe 2021. Tot vrijdag 19 november om 18:00 uur kan dit online doen via Nostalgie en de app. De lijst is te volgen van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 november.

Nostalgie maakt zich bovendien sterk dat alles… op wieltjes zal lopen. Omdat ieder evenement nog het meeste opvalt als er een kapstok is om ze aan op te hangen, heeft men zich bij de zender laten inspireren door de reactie van een luisteraar. Net als tijdens de vorige decennia-lijsten, zullen er opnieuw een aantal dromen van luisteraars worden vervuld. Op de vraag: “Wat uit de 70s wil jij nog eens herbeleven?”, antwoordde ene Brigitte: “Als puber ging ik graag naar de roller disco. Met vier wieltjes onder de voeten, funky disco en de gepaste outfit erbij, was dat altijd één groot feest.”

Meer was er niet voor nodig om deze wens een verlengstuk te geven op de vooravond van de finale van deze 70s lijst. Op donderdag 25 november trekken luisteraars én Nostalgie dj’s daarom de rolschaatsen aan in Rollerland in Aalst. En Leen Demaré ontvangt tijdens de aftershow opnieuw Jonge Wolven, recent muzikaal talent dat één bijzondere classic opnieuw helemaal springlevend zal maken. Allen brengen ze hun versie van ‘Ain’t no sunshine’ van Bill Withers’, omdat het nummer exact vijftig jaar geleden in de charts stond. 

Kevin De Geest (Creative Director): “Wat tijdens het stemmen altijd start met een stevige battle tussen de fans van Queen en ABBA, draait steeds uit op een geweldig feest eens de lijst start. De jaren 70 staan voor een waanzinnige muziekcatalogus, zoveel classics ervan blijven nu nog heel stevig overeind en dat dat nog lang zo zal blijven, merken we elke dag aan de reacties van onze luisteraars. Ik kijk er samen met hen naar uit om niet alleen m’n jeugd her te beleven maar ook te horen wat de Jonge Wolven vandaag doen met de muziek van toen.”

° De 70s Top 770. Van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 november bij Nostalgie.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx