RadioVisie

  • .
    .

Nosta+: ‘De geschiedenis van de Britse popmuziek’ (aido & video)

Maandagochtend 23 januari om 08:30 uur geeft Leen Demaré bij NOSTA+,  het digitale oldieskanaal van Nostalgie, de aftrap van ‘De Geschiedenis Van De Britse Popmuziek’. Deze reeks van Serge Hadermann geeft een mooi beeld van de ontwikkeling en de invloed van de Britse popmuziek door de jaren heen. En er is aandacht voor de grote invloed van de Britse zeezenders, plus de start van BBC Radio Radio One.

‘The British Invasion’ neemt een centrale plaats in, want in de slipstream van de Amerikaanse doorbraak van The Beatles in 1964 veroveren ook tal van andere Britse acts de hitlijsten aldaar. Daarbij doen onder andere groepen als Herman’s Hermits en The Dave Clarck Five het ook. Nog eens beter dan in eigen land. Door die ‘invasie’ zijn er zelfs bekende Amerikaanse artiesten die moeilijk, of zelfs niet meer aan de bak komen. 

Maar behalve muziek zijn er nog meer elementen uit de Britse cultuur die het bijzonder goed doen in de States. Veel Amerikanen zijn opeens gek van Britse literatuur, mode, series en films met James Bond in de hoofdrol. Maar ook ‘Angry Young Men’ en ‘Lawrence of Arabia’ scoren bijzonder goed. De Britse acteurs Peter O’ Toole, Michael Caine en Peter Sellers zijn opeens hot in de States. Ook series als ‘Danger Man’, ‘The Saint’, en ‘The Avengers’ zijn erg succesvol.

Tevens is er aandacht voor de dood van Rolling Stones-oprichter Brian Jone, de carrière van Queen, de rock-opera ‘Tommy’ van The Who, en de classic-albums ‘Sgt. Pepper’s Lonely Heartclubs Band’ van The Beatles en’ Led Zeppelin IV’. De start van Virgin Records wordt besproken, met hun eerste uitgebrachte album: ‘Tubular Bells’ van Mike Oldfield,. De opkomst van de ‘Glamrock’ en het ontstaan van de punk zijn. Andere items. 

In ‘De geschiedenis van de Popmuziek’ komen negentig verschillende acts en honderd onsterfelijke classics voorbij. Ze zijn viermaal per dag te beluisteren bij ‘Nosta+’, van maandag 23 tot en met vrijdag 24 februari. Samenstelling: Serge Hadermann, presentatie: Leen Demaré. (TB)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Nostalgie Vlaanderen
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx