fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Norkring rondde ‘Fase 4’ af in Oostende

Zenderexploitant Norkring heeft maandag 20 augustus de uitbreiding van het DAB+-netwerk voor commerciële zenders afgerond. Bedoeling is om de stedelijke dekking, plus de hele regio ten westen van Brugge te verbeteren. Oostende was de laatste in het rijtje van achttien steunzenders die werden aangezet tijdens de zogenoemde ‘fase 4’. 

Het aanzetten van de zenders startte eind april in achtereenvolgens Nieuwkerken-Waas, Oud-Turnhout, Bellegem, Brustem, Millen, Oostvleteren, Overpelt en nu dus Oostende. De voorbije maanden werden eveneens steunzenders ingeschakeld in Bellegem, Brustem, Millen, Oostvleteren, Oud-Turnhout, Overpelt en Vloesberg. Hierdoor zou de dekking zowel buiten- als binnenshuis in heel Vlaanderen gegarandeerd moeten zijn. Ook in Zuid Nederland en Noord-Frankrijk kan voor een deel geluisterd worden naar het aanbod op kanaal 11A.

In eerste instantie waren er twintig steunzenders gepland, maar die in Vloesberg en Waver, allebei op Waals grondgebied, werden voorlopig geschrapt. Het eeuwige dada: Dit is een federaal land dat moeite heeft om afspraken te maken. Hoe evident en voor de hand liggend sommige zaken ook mogen zijn. En dat heeft zo zijn gevolgen…

Mogelijk nog in 2018 wordt het aanbod via DAB+ verder uitgebreid door de ingebruikname van een nieuw landelijk netwerk dat naar alle waarschijnlijkheid zal uitgebaat worden door Broadcast Partners. Officieel loopt de procedure hiervoor nog.

Dit zijn de commerciële stations die momenteel kunnen worden ontvangen via het netwerk van Norkring: Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio, ROXX, Joe 70’s, Joe 80’s en Qmusic Non-stop. Alle VRT-kanalen maken gebruik, van een apart eigen netwerk.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Meer over Norkring

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Norkring België, dat vorig jaar alle zenderparken van de VRT overnam, zal op 31 mei
De Europese Radio-unie (EBU) publiceerde deze week een nieuwe update van de ‘Technology Fact Sheet’
De RTBF pakt vanaf morgen (2 mei) op de Vlaamse DAB+ uit met een nieuw
Een samenvatting van de tekortkomingen Geen perspectief voor lokale radio Donderdag 4 april werd de
Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft deze voormiddag geantwoord op de vragen van Vlaams
NRJ Vlaanderen werd vanmiddag toegevoegd aan de DAB+ multiplex Vlaanderen 2 van Norkring. Dat brengt
De VRT-radio schakelde afgelopen dinsdag (5 maart) voor haar DAB+ mux over op een volledig
Tomorrowland had het vorige week al min of meer verklapt en sinds 13 uur lijkt

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
4 Personen die reageerden
sifDimitriSoulman VdbBjorn Van Win Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Bjorn Van Win
Gast
Bjorn Van Win

In Mechelen is in gebouwen luisteren quasi onmogelijk met een simpele Sony DAB+ draagbare radio. Waarom wordt er niet geïnvesteerd in steunzenders in centrumsteden zoals Mechelen en Aalst?

Soulman Vdb
Lid
Soulman Vdb

Groot gelijk Bjorn,hier te Geraardsbergen het zelfde probleem, binnenshuis maar op een paar plaatsen DAB ontvangst mogelijk,en hier en daar nog gaten onderweg met totaal niks

Dimitri
Gast
Dimitri

Dat is het nadeel van hogere frequenties die kunnen minder goed doordringen in gebouwen. Bij het nieuwe netwerk komt daar nog is bij dat Sint-Pieters-Leeuw en Gent op verschillende frequenties gaan zitten. Het lijkt me daarom efficiënter dat er 4 regionale stations van Radio 2 samen met lokale spelers naar het nieuwe netwerk gaan en stations als NRJ, Nostalgie en Stadsradio Vlaanderen op 12A gaan zitten.

sif
Gast
sif

Heeft er iemand ervaring met DAB+ in de trein? Via fm luisteren in de trein is quasi onmogelijk. Daarom overweeg ik om een draagbare DAB+radio te kopen…

Meer in Actueel
Dienstbericht: reacties in een nieuw kleedje
Grand Prix Radio tijdelijk via DAB+
Het Avondblad van 21 augustus (weer veel video)
Annemie Nijs: adviseur public affairs bij de VRT
Het Avondblad (plus) van 20 augustus (véél video)
MENT lanceert tweede plugformule (video)
Sluiten