fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Norkring rondde ‘Fase 4’ af in Oostende

Zenderexploitant Norkring heeft maandag 20 augustus de uitbreiding van het DAB+-netwerk voor commerciële zenders afgerond. Bedoeling is om de stedelijke dekking, plus de hele regio ten westen van Brugge te verbeteren. Oostende was de laatste in het rijtje van achttien steunzenders die werden aangezet tijdens de zogenoemde ‘fase 4’. 

Het aanzetten van de zenders startte eind april in achtereenvolgens Nieuwkerken-Waas, Oud-Turnhout, Bellegem, Brustem, Millen, Oostvleteren, Overpelt en nu dus Oostende. De voorbije maanden werden eveneens steunzenders ingeschakeld in Bellegem, Brustem, Millen, Oostvleteren, Oud-Turnhout, Overpelt en Vloesberg. Hierdoor zou de dekking zowel buiten- als binnenshuis in heel Vlaanderen gegarandeerd moeten zijn. Ook in Zuid Nederland en Noord-Frankrijk kan voor een deel geluisterd worden naar het aanbod op kanaal 11A.

In eerste instantie waren er twintig steunzenders gepland, maar die in Vloesberg en Waver, allebei op Waals grondgebied, werden voorlopig geschrapt. Het eeuwige dada: Dit is een federaal land dat moeite heeft om afspraken te maken. Hoe evident en voor de hand liggend sommige zaken ook mogen zijn. En dat heeft zo zijn gevolgen…

Mogelijk nog in 2018 wordt het aanbod via DAB+ verder uitgebreid door de ingebruikname van een nieuw landelijk netwerk dat naar alle waarschijnlijkheid zal uitgebaat worden door Broadcast Partners. Officieel loopt de procedure hiervoor nog.

Dit zijn de commerciële stations die momenteel kunnen worden ontvangen via het netwerk van Norkring: Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio, ROXX, Joe 70’s, Joe 80’s en Qmusic Non-stop. Alle VRT-kanalen maken gebruik, van een apart eigen netwerk.


Broadcast Partners
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound

Meer over Norkring

Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De Noors-Vlaamse zenderoperator Norkring heeft blijkbaar zijn excuustruus in stelling gebracht om het kanaal 10
Het is sinds deze week opnieuw stil in Vlaanderen op het omstreden kanaal 10 in
Er zijn nog twee kandidaten in de running voor de overname van het zenderpark van
De private DAB+ operator Norkring herschikt per 1 augustus de capaciteit van zijn Vlaamse commerciële
Bij RadioVisie hebben we heel wat lezers die zich (ook) interesseren voor de technische aspecten
En daarom komen ze volgende maand met een extra app Yesterdayland is niet enkel een
Klacht Broadcast Partners gegrond, Norkring moet zich regulariseren Niet naleven van voorwaarden Het blijft onrustig
Het heeft zijn tijd geduurd, maar maandag 3 juni kon zenderoperator Norkring nu ook zijn

4
Reageer op dit artikel

avatar
3 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
4 Personen die reageerden
sifDimitriSoulman VdbBjorn Van Win Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
sif
Gast
sif

Heeft er iemand ervaring met DAB+ in de trein? Via fm luisteren in de trein is quasi onmogelijk. Daarom overweeg ik om een draagbare DAB+radio te kopen…

Dimitri
Gast
Dimitri

Dat is het nadeel van hogere frequenties die kunnen minder goed doordringen in gebouwen. Bij het nieuwe netwerk komt daar nog is bij dat Sint-Pieters-Leeuw en Gent op verschillende frequenties gaan zitten. Het lijkt me daarom efficiënter dat er 4 regionale stations van Radio 2 samen met lokale spelers naar het nieuwe netwerk gaan en stations als NRJ, Nostalgie en Stadsradio Vlaanderen op 12A gaan zitten.

Bjorn Van Win
Gast
Bjorn Van Win

In Mechelen is in gebouwen luisteren quasi onmogelijk met een simpele Sony DAB+ draagbare radio. Waarom wordt er niet geïnvesteerd in steunzenders in centrumsteden zoals Mechelen en Aalst?

Soulman Vdb
Lid
Soulman Vdb

Groot gelijk Bjorn,hier te Geraardsbergen het zelfde probleem, binnenshuis maar op een paar plaatsen DAB ontvangst mogelijk,en hier en daar nog gaten onderweg met totaal niks

Meer in Actueel
Dienstbericht: reacties in een nieuw kleedje

Grand Prix Radio tijdelijk via DAB+

Het Avondblad van 21 augustus (weer veel video)

Annemie Nijs: adviseur public affairs bij de VRT

Het Avondblad (plus) van 20 augustus (véél video)

MENT lanceert tweede plugformule (video)

Sluiten