RadioVisie

  • .
    .

Norkring krijgt tweede licentie DAB+

De Vlaamse Regulator voor de Media maakte zopas bekend dat, na een vergelijkende toets, de nieuwe licentie voor commerciële digitale etherradio (DAB+) werd toegewezen aan Norkring België NV.

Het gaat om de exploitatie van de nieuwe landelijke mux voor DAB+ op kanalen 5A en 5D. Norkring exploiteert momenteel al de commerciële mux 11A  en verzorgt in opdracht van de VRT de faciliteiten voor mux 12A van de openbare omroep.

De Vlaamse Regering publiceerde in het Belgisch Staatsblad van 18 juni 2018 een oproep tot het indienen van kandidaturen voor een tweede licentie. De VRM ontving drie kandidaturen: TVV Digitaal CVBA, Norkring België NV en Broadcast Technology & Development BV. Nadien werd een vergelijkende toets gehouden, op basis van zeven grote criteria.

Uit dit onderzoek bleek dat Norkring België NV als best gerangschikte kandidaat uit de weging kwam en ook voldoet aan de voorwaarden om een licentie te verkrijgen. De overige aanvragen werden afgewezen. De licentie wordt uitgereikt voor een termijn van vijftien jaar.

Met de komst van deze nieuwe mux verdubbelt de capaciteit voor particuliere digitale radio-omroepen in Vlaanderen.

° Vergelijkende toets
° Beslissing VRM


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Norkring
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVA
PVA
24 oktober 2018 - 18:18 18:18

Heeft er iemand het besluit van de VRM al eens doorgelezen? In “(2) de geboden waarborgen voor een eerlijke, redelijke en niet-discriminerende toegang tot de infrastructuur zoals die blijkt uit vooropgestelde contractuele bepaling met de dienstenverdelers” scoort Norkring België BV met 12.5 punten het slechtst (!) van alledrie de kandidaten. We kunnen er dus vanuit gaan dat de toegang voor geïnteresseerde partijen tot DAB+ blokken 5A en 5B oneerlijk, discriminerend of onredelijk gebeurd, maar toch krijgt Norkring België BV de licentie voor de komende 15 jaar. Lijkt mij iets waar toch serieuze vragen bij gesteld kunnen worden in het Vlaams parlement.

Bjorn Van Win
Bjorn Van Win
24 oktober 2018 - 12:53 12:53

Hoe dom kan je zijn om alle macht bij één speler onder te brengen? Men leert het hier echt nooit in dit deel van het land. Triest, zeer triest…

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx