RadioVisie

  • .
    .

Noordzee Gold: nieuw met golden oldies

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Voortaan kunnen fans van oldies, crooners en vintage hits terecht op een nieuwe webstream. Op 1 oktober aanstaande start Noordzee Gold, meteen al de derde themazender voor Radio Noordzee.

Ouderwetse radio

Terwijl de etherzender zich focust op nieuws, informatie en interviews met muziek uit de jaren 80 tot heden staan bij Noordzee Gold gouwe ouwe nummers centraal. Muzieksamensteller Bernard Rondelez : “Noordzee Gold brengt een selectie van golden oldies en aandacht voor Franse en Nederlandstalige muziek. We kozen voor een rustig oldies muziekformat.  Artiesten zoals Frank Sinatra, Elvis, Toon Hermans, The Beatles, Dean Martin, Edith Piaf, The Platters en vele andere vintage hits komen aan bod. Er is speciale aandacht voor instrumentale muziek en ook de kustklassiekers van Lucy Monti  staan op de playlist. Zelfs muziek van voor 1960 zoals Glenn Miller of La Esterella wordt gedraaid bij Noordzee Gold.”

Beperkt gebabbel

“We zorgen dat de luisteraars die oudere muziek volop te horen krijgen, zonder dat ze de vaste waarden van Noordzee zullen missen. Er is immers elk uur regionieuws en ook het weerbericht komt aan bod”, zegt voorzitter Edwin Fontaine.  Drie medewerkers van Radio Noordzee zijn ook te horen op Noordzee Gold : Rudy Maes verzorgt de ‘dagklapper’ met activiteiten van de dag, Peter Maenhoudt mag de morgen opvrolijken met ‘Start de dag beter met Peter’ en Mike Pitteljon zorgt in de morgen en namiddag voor de nodige informatie. 

Derde kanaal voor Noordzee

Radio Noordzee blijft aan de kust te beluisteren op 105.0 FM. Er is ook een livestream zodat men wereldwijd kan afstemmen. In 2020 startte online ook al Noordzee Info, met 24/7 enkel regionieuws en info. Allen te beluisteren via Radio Noordzee 105.be. Noordzee Gold is rechtstreeks te beluisteren via deze link.  

Over Radio Noordzee

Lokale radio is vanuit Oostende in de lucht voor een doelgroep van +30. Er zijn elk uur regionaal nieuws en interviews. Er is een zeer sterke lokale binding met infokalenders, aandacht voor het Oostends dialect, de geschiedenis, lokale muziekscène, humor, straatnamen, de uitzending van de gemeenteraad. Er zijn een vijftiental medewerkers.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx