RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Noor, Lise en Paulien (10) debuteerden bij Radio Barbier

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De lokale internetradio Barbier, die zich vooral richt op de regio Kruibeke, was van 21 december tot en met gisteren (4 januari) ook weer te horen als evenementenradio via de FM-frequentie 88.1. Op die laatste dag mochten Noor, Lise en Pauline (10) voor het eerst zelf de muziek kiezen en vertellen over hun jaar.

We schreven vorige week al over de evenementenradio’s die momenteel de hyperlokale ether kleuren in Ronse, Lochristi en Waasmunster, maar ook in Kruibeke was dat dus het geval. Een mens dreigt bij zoveel lokale activiteit al eens het overzicht te verliezen.

Van Radio Barbier, het hele jaar door te beluisteren via het internet, weten we al enkele jaren dat ze heus wel van wanten weten. Dat werd ook de voorbije vijftien dagen weer eens bewezen. Met een brede kern vulden ze van ’s morgens tot ’s avonds een programmatie die inspeelde op de samenhorigheid in de regio Kruibeke, Bazel, Rupelmonde en Steendorp. Sommige medewerkers draaien al mee sinds 1980, de prille start van Radio Barbier als vrije radio.

De lokale radio heeft sinds eind 2020 een nieuwe vaste stek in het voormalige café ‘t Ambachtje in de dorpskern van Kruibeke. Daar moesten de vaste deejays gisteren even de baan ruimen voor de volgende generatie. De drie jonge meisjes Noor, Lise en Pauline (10) zetten zich, perfect voorbereid, voor de microfoon alsof ze er voor geboren zijn.

Het vergt immers toch wat moed om als dj voor de eerste keer zelf in een microfoon te babbelen, maar van die angst hadden de Kruibeekse Noor Heeman Cattersel en haar Beverse vriendinnen Lise Roosen en Pauline Jacobs geen last.

Dinsdag verzorgden ze van 16 tot 18 uur hun allereerste radioshow ‘Petit Fours’. Via de livestream op de website van Radio Barbier konden luisteraars kijken hoe de meisjes de benen vanonder hun lijf dansten bij elk liedje. Al mocht het soms ook wat ernstiger met eigen nieuws, weliswaar met een eigen draai.

Bij Radio Barbier stonden ze te springen om de drie meisjes hun radiodebuut te laten maken. Lies, de mama van Noord, heeft met Eclectica al een tijdje een eigen programma en neemt haar dochter af en toe mee om haar te laten zien hoe het er aan toe gaat in zo’n radiostudio. Zij begeleidde het trio met de technische kant van het radioprogramma.

Onder begeleiding van de Radio Barbier-presentatoren deelden ze in hun programma ‘Petit Fours’ toffe muziek, leuke weetjes, mopjes en een heuse Top 10 van 2021. Radio Barbier is de laatste jaren opnieuw een begrip in Groot-Kruibeke. De diversiteit aan presentatoren en programma’s zorgt er ook voor dat iedereen zijn gading vindt. Met Petit Fours wordt nu ook de nieuwe doelgroep van kinderen tot 12 jaar aangesproken.

“Alles wat met techniek te maken heeft, interesseert mij”, vertelt Noor. “Mijn mama heeft me uitgelegd hoe de radio werkt, en hoe ik door de micro moet praten. Er zijn dan ook schermpjes met de muziek op en er brandt een rood lichtje als we live zijn. Ik wilde samen met mijn vriendinnen ook wel eens proberen radio te maken en in de kerstvakantie zijn we allemaal vrij, dus dan kon dat.”

Bij Radio Barbier willen ze, net als de meisjes zelf, maar wat graag een vervolg breien aan Petit Fours. De kern van Radio Barbier is mensen verbinden en dat wilde vooralsnog niet echt lukken met de jeugd. “Zo kunnen we bijvoorbeeld de scholen betrekken, aangezien de leerdoelen ook voorschrijven dat kinderen vertrouwd moeten zijn met de verschillende media, waarvan radio een belangrijk deel uitmaakt”, aldus Lies.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx