RadioVisie

  • .
    .

Nooit uitgezonden Joepie Top 50 wordt… uitgezonden

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ook in 2021 verblijdt Ferry Eden anoraks, muziekfans en hitlijstenfanaten met een maandelijkse remake van een oude Top Zoveel. Dit is de eerste in dit nieuwe jaar. Wie er snel bij is kan de uitzending straks live volgen via FouteMuziekRadio, vanaf 12:00 uur. Heb je andere dingen te doen? Geen nood. In de loop van volgende week houdt u Het Blad in de gaten want daar publiceren we een downloadlink.

Proefaflevering van 30 december 1973 alsnog op de radio

Het had zo mooi kunnen zijn. Na een paar gesponsorde uurtjes, toen de uitzendingen van Radio Atlantis, in de zomer van 1973 in de lucht vanaf de MV Mi Amigo, om 19:00 uur stopten, zou Sylvain Tack zijn eigen station beginnen vanaf hetzelfde zendschip. Dat zou half oktober gebeuren nádat het contract tussen Adriaan van Landschoot en zijn Atlantis en de eigenaar van het zendschip, Ronan O’Rahilly, zou zijn beëindigd

Maar op de MV Mi Amigo, voor anker vlakbij Scheveningen, liep het allemaal anders. Op 1 oktober 1973 was de zendmast naar beneden gekomen en daarmee was een vliegende start van het nieuwbakken radiostation van  Sylvain Tack voorlopig van de baan. Pas toen de weersituatie dat in december toeliet kon op volle zee, buiten de territoriale wateren een nieuwe degelijke mast worden gebouwd. 

En zo gebeurde het dat er rond de kerst van 1973 opeens weer geluid was op de 259 meter van de middengolf. Testuitzendingen met onder meer Bert Bennett, Joop Verhoof, Norbert en Will van der Steen. Laatstgenoemde verzorgde op 1 januari 1974 het openingsprogramma van Radio mi Amigo Internationaal waarin ook Mike Moorkens, Secco en Ad Petersen opdoken. 

Die laatste was eigenlijk Ad Roland, en hij zou vanaf 6 januari 1974 wekelijks de Joepie Top 50 presenteren, tot het van kracht worden van de Nederlandse anti-zeezenderwet na 31 augustus 1974. Maar er was ook een proefaflevering opgenomen, die nooit de ether haalde. Deze Joepie Top 50 hoor je in de presentatie van Ferry Eden, deze zaterdag tussen 12:00 en 15:00 uur, via FouteMuziekRadio.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx