RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Nooit meer een #Tietloze

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Quotum en quota. Vervelende begrippen en ze duiken steeds vaker op. Te weinig vrouwen in de politiek. Te weinig Nederlandstalige platen op de radio. Minder mannelijk testosteron in filmland. Al zijn we niet helemaal overtuigd of dit laatste een goed voorbeeld is.

Waarna we een sprongetje maken naar de VZW RoSa, een expertisecentrum voor gender en feminisme. Hen was het opgevallen dat de ‘Tijdloze 100’ van Studio Brussel, ieder jaareinde bij elkaar gestemd door hun luisteraars, bijna uitsluitend bevolkt wordt door mannelijke artiesten.

Vorig jaar was dat nog voor 99% het geval, die ene andere procent luisterde naar de naam Sinéad O’Connor. Bovendien niet direct dé ambassadrice die je overal naar toe stuurt. Maar dit geheel terzijde, want het gaat immers om de muziek. Of niet echt?

Frisse gedachten, opvallende ideeën of originele invallen helpen altijd om een punt te maken. Daarom bedacht RoSa de campagne #Tietloze, waarbij het de bedoeling is om minstens één extra soloartieste in ‘De Tijdloze’ te stemmen.

Knap qua idee, en omdat een portie extra aandacht ook nooit wordt weggewuifd bij StuBru, mocht Eline Van Hooydonck, medewerkster van RoSa, deze ochtend naast Linde Merckpoel, achter de microfoon gaan zitten. 

“We eisen niet dat er evenveel vrouwen als mannen in de lijst staan, maar hoe diverser hoe beter. Zelf schuiven we Aretha Franklin naar voren met het nummer Respect”. 

° Stemmen kan hier


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Studio Brussel

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx