RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Nooit meer « Dit was Roger Simons in Londen »

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

We vernemen het overlijden van Roger Simons. Van 1961 tot 2002 was hij de legendarische vaste correspondent van de toenmalige BRT (later BRTN en VRT) in Londen, zowel voor radio als televisie. Zijn heel typische intonerende en wat nasale stemgeluid was zeer herkenbaar en maakte hem bijzonder geliefd bij menig Vlaamse radioluisteraar en tv-kijker.

Simons werd geboren in Antwerpen in 1927. Hij werd 93.

Naast zijn werk voor televisie en radio, met onder andere bijdragen aan het radioprogramma Actueel, schreef hij als Brits correspondent voor de Nederlandse geschreven pers (Leidse Courant) en is hij de auteur van enkele boeken, waarvan ‘Vanuit Londen’ het bekendste was. Als radiocorrespondent werkte hij vanuit het schuurtje in zijn tuin in Beckenham, in de groene rand rond Londen.

Simons studeerde handelswetenschappen en ging aan de slag als journalist bij een Brusselse krant. Toen die in 1956 failliet ging, trok hij met zijn vrouw naar Londen waar hij eerst buitenlandcorrespondent werd voor onder meer Gazet van Antwerpen.

Simons ging al in 1992 met pensioen, maar omwille van zijn populariteit en degelijkheid bleef de VRT nog tot in 2002 verder beroep op hem doen. In 2005 keerde hij nog een keer terug als correspondent voor een verslag van het huwelijk tussen prins Charles en Camilla. Hij kon zich overigens – zeker voor die tijd – best wel wat “schampere” uitspraken veroorloven. Over Charles zei hij dat hij “geen greintje sympathie uitstraalde”, Camilla noemde hij een “verwaaid ding” en wijlen prinses Diana vond hij maar een “flauwe stekelbes”.

Simons kwam in 1994 in het oog van een storm terecht toen hij een reclamespotje had ingesproken van British Airways. De Vlaamse Raad van Reclame en Sponsoring besliste op 27 juni 1994 dat het spotje een inbreuk was op het mediadecreet. Het was aan medewerkers van informatieve programma’s immers niet toegestaan om mee te werken aan (bijvoorbeeld) reclamespots.

Zijn overlijden werd bekendgemaakt door zijn zoon. Simons is altijd in Londen blijven wonen, omdat ook zijn kinderen ginds hun leven uitbouwden.

(foto boven: VRT)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx