RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Nog weinig nieuwe auto’s zonder DAB+ in Nederland

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Steeds meer nieuwe auto’s hebben standaard DAB+ aan boord in Nederland. Dit blijkt uit gegevens van Jato Dynamics. In de eerste helft van 2019 was dit het geval voor 96% van de tien best verkochte modellen. Van àlle nieuwe verkochte auto’s was 43% standaard geschikt voor ontvangst van digitale etherradio. In absolute aantallen gaat het om 97.960 wagens. Een jaar geleden was dit nog iets meer dan 80%.

Hiermee wordt duidelijk dat de autobranche zich volop voorbereid op de verplichting dat vanaf eind 2020 alle nieuwe voertuigen in de Europese Unie standaard met DAB+ uitgerust moeten zijn. Inzoomend op de verschillende automerken, blijkt dat ook hier de tien best verkochte modellen bijna aan deze eis voldoen. Renault en BMW benaderen bijna de 100%. Volkswagen, Opel, Peugeot en Volvo halen iets meer dan 95%. Enkel Kia en Toyota hinken nog achterop met respectievelijk iets meer dan 60% en iets onder de 70%.

Ook in het buitenland neemt het aantal auto’s met standaard DAB+ aan boord gestaag toe. In België en Duitsland is ruim 90% van de tien best verkochte modellen standaard uitgerust met digitale etherradio. Italië haalt net die 90%. Afgelopen week werd ook bekend dat in Nederland in totaal al zo’n 1,52 miljoen DAB+-radio’s zijn verkocht. Het betreft hierbij zowel stand alone ontvangers als autoradio’s. Bijna een kwart van de huishoudens verklaart een DAB+-toestel te bezitten. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx