RadioVisie

  • .
    .

Nog minder reclame bij RTBF?

Waalse overheid zou verlies zelf compenseren

Bénédicte Linard (Ecolo) minister van Media van de Franse Gemeenschap (foto bovenaan), heeft haar pijlen al een hele poos gericht op de commerciële boodschappen die de RTBF uitzendt. Die moeten een heel stuk minder worden. Het financiële verlies dat daaruit voortvloeit zou de Waalse overheid compenseren. Ecolo vormt samen PS en MR de Waalse regering.

Eerder al werd de reclame in ‘Matin Première’ (06:00-09:00 uur), het ochtendblok van La Première – zeg maar de zuidelijke Radio 1 -, geschrapt. Tijdens deze legislatuur wil de minister echter nog een stap verder gaan. Daarbij werden nog geen specifieke details genoemd. Wel ligt de afschaffing van reclameblokken tijdens films en series, op tafel. RTBF TV onderbreekt, in tegenstelling tot de VRT, wel de uitzendingen. Overigens zijn er bij de Vlaamse publieke omroep enkel korte (maximum zes seconden), commerciële boodschappen te zien vooraleer een programma van start gaat.

In tegenstelling tot het schrappen van de reclame in de ochtend op La Première, die niet werd gecompenseerd door de overheid, zou Bénédicte Linard deze keer het tekort van de openbare omroep wel aanzuiveren. Daarvoor zou een budget van 2,2 miljoen euro voorzien zijn. Wat echter niet inhoudt dat het laatset woord hierover is gezegd. Het wegvallen van de commercials in het ochtendblok kost de RTBF 2,8 euro op jaarbasis.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Rink
Rink
3 december 2021 - 02:55 02:55

huh?
2,8 euro op jaarbasis?
(laatste bedrag)

bedoelt u 2,8 miljoen euro ?

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx