RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

NLO Streaming Audio Standaard februari 2022

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het is dé week van de luistercijfers geworden bij de noorderburen. Naast de reguliere resultaten van het NLO is er nu dit rapport van datzelfde Nederlandse Luisteronderzoek: de Streaming Audio Standaard cijfers over de periode februari 2022.

Gebaseerd op het weekgemiddelde van maandag 00:00 uur tot zondag 24:00 uur. Ongeldige sessies en sessies beluisterd buiten Nederland zijn eruit gefilterd. Om wegwijs te worden uit benamingen en kolommen zetten we onderaan dit artikel één en ander op een rij. Hou er echter rekening mee dat de cijfertjes in de kolommen GAAS en GS hier (per ongeluk) werden omgewisseld.

NPO Radio 1 was het meest beluisterde radiostation online. Mede door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne had de publieke nieuwszender ruim honderdduizend streamstarts meer per week dan in januari 2022. In februari werd de stream van NPO radio 1 gemiddeld 1,85 miljoen keer gestart. Daarmee profiteert het station vooral van de nieuwe manier van rangschikking.

Sinds dit jaar worden de stations niet meer gerangschikt op gemiddeld aantal actieve streams (Gaas), maar op gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan één minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. Radio 1 had van 31 januari tot en met 27 februari, gemiddeld 11.169 actieve streams. Als hierop gerangschikt wordt, dan staat de zender pas op plek zes. NPO Radio 2 veroverde plek 2, maar telde gemiddeld zo’n 200.000 streamstarts minder dan in januari. Onder andere een gevolg van het verdwenen Top 2000-effect .

Toelichting op de belangrijkste begrippen: 

  • GAAS – Het gemiddelde aantal actieve streams dat op een willekeurig moment actief was. Dit wordt berekend door het totaal aantal afgespeelde minuten van een  audiostream te delen door de lengte van het tijdvak waarover wordt gerapporteerd (week).
  • GS – Gestarte sessies (GS), ook wel streamstarts genoemd, worden gedefinieerd als het aantal sessies met een minimumduur van een minuut die zijn gestart binnen de gerapporteerde tijdsperiode (week).
  • GA – De gemiddelde afspeelduur van een sessie. Het totaal aantal minuten dat een zender is gestreamd gedeeld door het aantal streamstarts van de zender.
  • Ongeldige sessies en sessies beluisterd buiten Nederland worden eruit gefilterd. Ongeldige sessies zijn sessies korter dan 1 minuut, langer dan 24 uur, ontstaan door bots en spiders, gecreëerd door datacenters en intern verkeer bij publishers.

° De resultaten van de vorige maanden vindt u hier.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

NLO Streaming Audio Standaard januari 2022

De NLO Streaming Audio Standaard cijfers over de periode januari 2022 zijn bekendgemaakt. Deze resultaten Lees verder

NLO Streaming Audio Standaard oktober 2021

De NLO Streaming Audio Standaard cijfers over de periode oktober 2021 zijn bekendgemaakt. De cijfers Lees verder

NLO Streaming Audio Standaard augustus 2021

De NLO Streaming Audio Standaard cijfers over over de periode augustus 2021 zijn bekendgemaakt. De Lees verder

Blad 1646: Radio Singjaal, Tomas De Soete, Top 2000 a gogo

• Radio Singjaal's Top 100 Aller Tijden • VRT ontslaat Tomas De Soete • Herman Lees verder

NPO Radio 2 DJ’s warmen zich op voor ‘Top 2000’

Op 7 december aanstaande verzamelen alle presentatoren van NPO Radio 2 in het Top 2000 Lees verder

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Nederland: regering hakt knoop door over veiling FM-kavels

In Nederland mogen commerciële radio-aanbieders in de toekomst nog maximaal drie FM-kavels bezitten. Dat heeft Lees verder

Advies blijft: FM afschakelen vanaf 2027 in Nederland

Digitale radio is een feit en raakt ingeburgerd, maar niet razendsnel. De FM-band zingt het Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx