RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

NLO Streaming Audio Standaard april 2022

Qmusic was in ook april het meest beluisterde radiostation online in Nederland. Dit blijkt uit de vernieuwde Streaming Audio-cijfers van het Nederlands Luisteronderzoek (NLO). Wel had het station ruim 275.000 minder streamstarts per week dan in de maand maart.

In april werd de stream van Qmusic gemiddeld 1,70 miljoen keer per week gestart. Sinds dit jaar worden de stations niet meer gerangschikt op gemiddeld aantal actieve streams (Gaas), maar op gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan één minuut, sessies langer dan een etmaal en sessies door bots en spiders niet meer meegeteld.

Maar ook als rekening wordt gehouden met Gaas staat Qmusic, met gemiddeld 20.243 actieve streams tussen 4 april en 1 mei, bovenaan. NPO Radio 1 blijft door de aanhoudende oorlog in Oekraïne, met ruim 1,62 streamstarts, prima scoren. NPO Radio 2 stijgt naar de tweede plek, terwijl Radio 538 daar vlak achter volgt. Radio 10 60s & 70s Hits blijft op 13 het meest gestreamde themakanaal op internet.

Grand Prix Radio weet z’n positie in de top 10 te handhaven. Veel Formule 1-fans luisteren naar Grand Prix Radio tijdens de wedstrijden als alternatief voor het geluid van Viaplay of F1 TV. Grand Prix radio zendt namelijk het vertrouwde commentaar van Olav Mol uit. Opvallend is dat de complete top 8 minder streamstarts per week telde dan in maart. Daarnaast zakt BNR naar plek 18. Radio Gelderland is op 28 de best beluisterde regionale publieke zender op internet, gevolgd door Radio M Utrecht.

In totaal werden de 114 gemeten radiostations gemiddeld ruim 16,7 miljoen keer per week gestart en waren er gemiddeld 179.390 actieve streams. De gemiddelde luistertijd bedroeg 108 minuten. (RadioWereld)

° Tekst gaat verder onder de tabel.

  • GAAS – Het gemiddelde aantal actieve streams dat op een willekeurig moment actief was. Dit wordt berekend door het totaal aantal afgespeelde minuten van een  audiostream te delen door de lengte van het tijdvak waarover wordt gerapporteerd (week).
  • GS – Gestarte sessies (GS), ook wel streamstarts genoemd, worden gedefinieerd als het aantal sessies met een minimumduur van een minuut die zijn gestart binnen de gerapporteerde tijdsperiode (week).
  • GA – De gemiddelde afspeelduur van een sessie. Het totaal aantal minuten dat een zender is gestreamd gedeeld door het aantal streamstarts van de zender.
  • Ongeldige sessies en sessies beluisterd buiten Nederland worden eruit gefilterd. Ongeldige sessies zijn sessies korter dan 1 minuut, langer dan 24 uur, ontstaan door bots en spiders, gecreëerd door datacenters en intern verkeer bij publishers.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Qmusic
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx