RadioVisie

  • .
    .

Nieuwe zendmast voor Haspengouwse lokale radio’s

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

In ons zaterdagse ‘Blad’ (08/06/2019) meldden we al dat Radio VRW terug op volle kracht uitzendt. Lees: hun zendmast in Sint-Truiden is opnieuw operationeel nadat ze op tijdens een stevige storm heel wat schade opliep in de nacht van 7 op 8 maart.

Vorige week werd een gloednieuw exemplaar neergezet met daarop ook de antennes van Trudofm. Naar aanleiding van dit knappe staaltje noeste arbeid van een heel team vrijwilligers, lieten de voorzitters van beide stations zich horen.

Dat betekent dat het uitzendgebied voor beide lokale radiozenders opnieuw fors is toegenomen. Luisteraars kunnen nu zowel thuis als in de wagen opnieuw afstemmen in quasi het complete Haspengouw. Ondanks de tegenslag en de financiële kater zaten de medewerkers van beide stations niet stil. Met de nieuwe vergunning, een licentie voor een looptijd van negen jaar, is er ook een nieuwe dynamiek gekomen in het lokale radiolandschap. 

Het aantal presentatoren en medewerkers neemt toe, ook de respons van luisteraars is opnieuw voelbaar. “Om te spreken van een terugkeer naar de succesvolle jaren ’80 is het nog te vroeg, maar er is een kentering bezig”, zegt Raymond Gemels, voorzitter bij Radio VRW. Maar zowel hij als Peter Claes, voorzitter van Trudofm zien de toekomst rooskleurig in. 

Hij is trots op het huzarenstukje wat het plaatsen van een zendmast toch was. Gemels: “Het was hard zwoegen, twaalf uur hard werken aan één stuk door, maar samen met enkele medewerkers van beide radiostations, is de klus geklaard. De mast staat stevig en blijft hopelijk gespaard van de felle windstoten die we de laatste jaren toch in toenemende mate ondervinden.” (TB)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
John
John
12 juni 2019 - 10:22 10:22

Is het bereik opnieuw fors toegenomen, als in: drie kilometer er bij?

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx