Alhoewel Duitsland zelf een zeezendergeschiedenis heeft die op een bierviltje is samen te vatten, is het dankzij enkele oosterburen dat de geschiedenis van de offshore radio stevig gedocumenteerd is gebleven. Vooral op het vlak van foto- en videomateriaal zijn zowel Theo Dencker als Martin van der Ven van onschatbare waarde gebleken en gebleven.
En deze laatste blijft met een zeker regelmaat nieuw materiaal beschikbaar stellen voor het grotere publiek. Zopas heeft hij niet minder dan acht fotoseries over de zeezenders van Fotopersbureau De Boer, uit het NoordHollands Archief, gepubliceerd op het druk bezochte Offshore Radio Archive. Uniek beeldmateriaal van onder andere de zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal (RNI), Radio Caroline, het REM-eiland (van Radio & TV Noordzee) en het Israëlische Voice of Peace.
Daarbij schitterende foto’s van onder andere het team van Radio Veronica in 1967. Het zendschip Norderney op het strand van Scheveningenvastgelopen na de storm in april 1973. Radio Veronica dat uitzond vanop locatie in 1974. De Mebo II, het zendschip van Radio Noordzee Internationaal, in 1973. De bouw van het REM eiland in 1964. De ‘Mickey Mouse mast’ in 1973 op het zendschip de MV Mi Amigo. Maar ook met een geweldige reeks foto’s over het bezoek van reportageploeg van de VOO (Veronica Omroep Organisatie) aan de Voice of Peace in Israël, 1977. (Mediapages)
° Foto bovenaan: Lex Harding in 1970 (Copyright: Fotopersbureau De Boer / NoordHollands Archief). Voor veel meer foto’s, moet je hierlangs.