RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Nieuwe studio’s TOPradio: the making of

We vertelden u al een kleine twee weken geleden dat TOPradio zijn intrek nam in de Galveston in Gent, een gerenoveerde fabriekssite die intussen voor een belangrijk deel werd omgevormd tot een hip belevingscentrum. TVV Sound Project installeerde er een nieuw hypermodern studiocomplex voor TOPradio. Tijd voor een meer technische blik achter de schermen.

Het nieuwe hart van TOPradio bestaat uit twee studio’s, zogenaamde ‘box in a box’ systemen, plus een technische ruimte, kantoorruimte, vergaderruimte, keuken, enzovoort. Alle ruimtes zijn voorzien van een ventilatiesysteem, airconditioning, visualradio systeem, vernieuwde elektriciteit en netwerk.

De Black Yellowtec M!Ka microfoon en monitorarmen zorgen voor een esthetische touch en zijn eenvoudig in gebruik. Voor het rood/witte circuit van de Yellowtec m!ka-armen wordt gebruik gemaakt van AeroAudio MOS UNO. De AeroAudio MOS LED wordt gebruikt om de ledstrip in het meubel te schakelen. Het schakelt naar rood voor onair contact, groen knipperend voor telefooncontact en wit voor neutraal. Kleuren zijn naar eigen wens in te stellen evenals alle dimfuncties. Meer informatie is te vinden op de AeroAudio-website.

Via pathfinder core pro werd een uitgebreide configuratie gemaakt die de twee studio’s zeer flexibel maken. Er werden ook een reeks aangepaste HTML-pagina’s gemaakt. Zo is er onder meer een controlepaneel van alle edities en streams en beschikt de technische staf over een eigen pagina om elke studio altijd en overal over te nemen.

Met de nieuwe studio’s kwam ook nieuwe playout-software. Caliope Broadcast Software bevat alles wat een radiostation nodig heeft: speler, jinglepad, plannersoftware, reclameplannersoftware, reclamespelers, multispelers voor internetstreamstations, enz.

De studio is ook voorzien van een bidirectionele bluetooth-gadget van Angry Audio. Dit apparaat kan worden gebruikt om elk bluetooth-apparaat aan te sluiten op de studiobidirectionele. Dus bellen via Skype of Whatsapp kan ‘on-the-fly’, zonder enige fysieke verbinding.

Voorts wordt in de studio’s gebruik gemaakt van het Telos VX Prime VOIP SIP hybride systeem voor het hoofdtelefoonsysteem.

De studio werd eerst digitaal vormgegeven naar de wensen van de klant. De klant krijgt via een 3D-model duidelijke foto’s en video’s van hoe zijn toekomstige meubel/studio eruit komt te zien. Dit betekent dat alle aanpassingen snel kunnen gebeuren voordat ze in productie gaan.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over TOPradio
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx